Kuntarahoitus
Esa Kallio

Nyt mitataan kykyä nopeisiin suunnanmuutoksiin

Donald Trumpin yllätysvoitto USA:n presidentinvaaleissa muistutti, että markkinoita ennalta arvaamattomiin suuntiin heilutteleva turbulenssi on tällä hetkellä enemmän sääntö kuin poikkeus.

15.11.2016 - 08.40
Kuntarahoitus
Esa Kallio

Brexitistä ei ole paluuta

Kansainvälisillä markkinoilla eletään mielenkiintoisia aikoja. Nyt jännätään USA:n presidentinvaaleja, mutta alkulaukaus syksyllä odotettavissa oleviin markkinaheilahteluihin oli kesäkuinen Brexit.

30.08.2016 - 10.04
Antti Kontio
Kuntarahoitus
Antti Kontio

Vihreää pienin askelin

Tämän vuoden alussa Kuntarahoitus lanseerasi vihreän rahoituksen, joka on suunnattu ympäristöystävällisten investointien rahoitukseen. Elokuun alkuun mennessä vihreää rahoitusta on myönnetty asiakkaillemme jo yli 330 miljoonaa euron edestä.

24.08.2016 - 14.00
Kuntarahoitus
Esa Kallio

Kolme kriittistä kehitystrendiä

Minua pyydetään usein ennustamaan, mihin suuntaan Euroopan talous ja finanssisektori tulevat kehittymään.

Jos tietäisin, olisin talouden nobelisti.

En ole nobelisti, mutta yritän silti vastata. Uskon, että tulevaisuuttamme muokkaa ainakin kolme keskeistä yhteiskunnallista ilmiötä.

09.06.2016 - 10.55
Kuntarahoitus
Jukka Helminen

Sosiaaliselle asuntotuotannolle on vahva tilaus

Asuntojen uudistuotantotarve Suomessa keskittyy tulevina vuosikymmeninä entistä selvemmin kasvukeskuksiin. Pelkkä vapaarahoitteinen tuotanto ei riitä täyttämään kasvavaa asuntokysyntää. Siksi on tärkeää, että valtion tukema asuntotuotantojärjestelmä toimii.

11.02.2016 - 15.14
Kuntarahoitus
Antti Kontio

Kohti vihreämpää Suomea

Pariisin ilmastokokouksessa joulukuussa syntynyt sopimus on tärkeä edistysaskel maailman ilmastokysymysten ratkaisemiseksi, mutta tavoitteisiin pääseminen vaatii vielä valtavan määrän työtä.

12.01.2016 - 10.54
Pekka Averio
Kuntarahoitus
Pekka Averio

Yhteisessä veneessä

Kulunut vuosi on jälleen kerran ollut tapahtumarikas. Jos mahdollista, talouden epävarmuustekijöitä on entistäkin enemmän. Turvapaikanhakijoiden virta koettelee yhteiskuntarauhaa ja työttömyyden kasvu julkisen talouden tasapainoa.

14.12.2015 - 08.56
Kuntarahoitus
Esa Kallio

Joukkovelkakirjalaina on myös riski

Kuntarahoitus kerää varansa maailmalta joukkovelkakirjalainoilla. Maailmalla yhä useammat pienemmän varainhankintavolyymin organisaatiot – esimerkiksi yksittäiset kaupungit – ovat alkaneet kiinnostua omien joukkovelkakirjalainojen liikkeeseen laskemista.

26.06.2015 - 17.13
Kaarina Daavittila
Vieraskynä
Kaarina Daavittila

Pakolaiskysymys ja muita pähkinöitä

Kevään ja alkukesän uutisotsikoita ja kansallista keskustelua ovat hallinneet talouden kysymykset: väestön keskittymisen vaikutukset, kasvukeskusten ulkopuolisten alueiden väestövähenemän seuraukset, koulutuksen leikkausounastelut ja julkisen hallinnon toiminnalliset muutostarpeet.

22.06.2015 - 08.20
Pekka Averio
Kuntarahoitus
Pekka Averio

Vain muutos on varmaa

Epävarma lienee paras yksittäinen adjektiivi kuvaamaan suomalaisen yhteiskunnan tämänhetkistä tilannetta.

11.06.2015 - 10.37

Sivut