19.05.2017 - 10.15
Kuntarahoitus Esa Kallio

Euroopan poliittinen supervuosi on sivuuttanut onnekkaasti jo kaksi markkinoita uhannutta epävarmuustekijää. Äärioikeistopopulistien tappiot sekä Alankomaiden parlamenttivaaleissa että Ranskan presidenttivaaleissa olivat hyviä uutisia koko Euroopalle. Ei myöskään vaikuta siltä, että Saksan syksyisissä vaaleissa olisi luvassa radikaaleja muutoksia.

Euroopan taloudessa on pitkästä aikaa positiivisia merkkejä, ja ylipäänsä eurooppalainen ilmapiiri on toiveikas.

31.03.2017 - 10.58
Kuntarahoitus Antti Kontio

Suomen valtio on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään 80 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Jotta Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti maapallon lämpeneminen saataisiin pysäytettyä 1,5 asteeseen, tulee kaikkien maailman valtioiden leikata päästöjään huomattavasti nopeammin kuin alun perin suunniteltiin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen liittyviä innovaatioita tarvitaan tänään eikä huomenna.

15.03.2017 - 10.53
Kuntarahoitus Pekka Averio

Vastuullisuus on pitkään vahvistunut globaali trendi. Sen myötä niin kuntien kuin yritystenkin on kiinnitettävä entistä tarkempaa huomiota siihen, mitä vaikutuksia niiden toiminnalla on. Positiivisista vaikutuksista kerrotaan mielellään, negatiivisista vielä usein vaietaan.

10.03.2017 - 12.08
Kuntarahoitus Esa Kallio

Maailma pidättää hengitystään seuratessaan Donald Trumpin hallinnon nopeita käänteitä. Trump on lyhyen kautensa aikana saanut lähes kaikkien valtioiden päämiehet varpailleen. Yhdysvaltain uusi poliittinen johto saa paljon kritiikkiä, mutta markkinat ottivat ensishokin jälkeen Trumpin valinnan positiivisesti vastaan.

Ilmassa oli jopa innostusta: yleinen käsitys oli, että maailmantalous saisi Trumpin hallinnon päätöksistä lisäpotkua.

15.11.2016 - 08.40
Kuntarahoitus Esa Kallio

Donald Trumpin yllätysvoitto USA:n presidentinvaaleissa muistutti, että markkinoita ennalta arvaamattomiin suuntiin heilutteleva turbulenssi on tällä hetkellä enemmän sääntö kuin poikkeus.

Trumpin valintaa seurannut ensimmäinen markkinareaktio oli aivan odotettu: pörssit syöksyivät laskuun ja dollari heikkeni. Hyvin pian kuitenkin kehitys vaihtui päinvastaiseksi, ja tätä markkinoilla ei ollut osattu odottaa.

30.08.2016 - 10.04
Kuntarahoitus Esa Kallio

Kansainvälisillä markkinoilla eletään mielenkiintoisia aikoja. Nyt jännätään USA:n presidentinvaaleja, mutta alkulaukaus syksyllä odotettavissa oleviin markkinaheilahteluihin oli kesäkuinen Brexit.

Hyvin harva todella uskoi, että britit lopulta päättäisivät irtautua Euroopan unionista. Itse esimerkiksi tapasin kansanäänestysviikolla suuren joukon eri pankkien edustajia, joista kukaan ei osannut odottaa toteutunutta tulosta.

24.08.2016 - 14.00
Kuntarahoitus Antti Kontio

Tämän vuoden alussa Kuntarahoitus lanseerasi vihreän rahoituksen, joka on suunnattu ympäristöystävällisten investointien rahoitukseen. Elokuun alkuun mennessä vihreää rahoitusta on myönnetty asiakkaillemme jo yli 330 miljoonaa euron edestä. Vihreiden investointien joukossa on muun muassa kestävää rakentamista edustavia koulu- ja päiväkotirakennushankkeita, joukkoliikennehanke sekä vedenpuhdistamohanke. Jokaisen kohteen analysoi ja hyväksyy ulkopuolinen arviointiryhmä, jossa on vahvaa ympäristöalan osaamista.

09.06.2016 - 10.55
Kuntarahoitus Esa Kallio

Minua pyydetään usein ennustamaan, mihin suuntaan Euroopan talous ja finanssisektori tulevat kehittymään.

Jos tietäisin, olisin talouden nobelisti.

En ole nobelisti, mutta yritän silti vastata. Uskon, että tulevaisuuttamme muokkaa ainakin kolme keskeistä yhteiskunnallista ilmiötä.

Euroopan talouden suunnan seuraavan vuosikymmenen aikana ratkaisee se, mihin suuntaan nämä trendit kehittyvät. Osaammeko hyödyntää niihin liittyvät mahdollisuudet ja väistää niiden riskit?

Rahoitusmarkkinoiden murros

11.02.2016 - 15.14
Kuntarahoitus Jukka Helminen

Asuntojen uudistuotantotarve Suomessa keskittyy tulevina vuosikymmeninä entistä selvemmin kasvukeskuksiin. Pelkkä vapaarahoitteinen tuotanto ei riitä täyttämään kasvavaa asuntokysyntää. Siksi on tärkeää, että valtion tukema asuntotuotantojärjestelmä toimii.

12.01.2016 - 10.54
Kuntarahoitus Antti Kontio

Pariisin ilmastokokouksessa joulukuussa syntynyt sopimus on tärkeä edistysaskel maailman ilmastokysymysten ratkaisemiseksi, mutta tavoitteisiin pääseminen vaatii vielä valtavan määrän työtä. 196 valtion hyväksymän sopimuksen päätavoitteet ovat nyt ensimmäistä kertaa mitattavissa, mikä helpottaa muun muassa valtioiden ja kuntien tavoitteiden asettamista ja sitä kautta konkreettisten askelten ottamista.

Sivut