Kaikki ajankohtaiset

Tapahtumat

|

Ilmasto & kunnat: kunnat luonnon monimuotoisuuden vartijoina – Uusi tapahtumasarja käynnistyy 31.5.

Kuvituskuva Ilmasto & kunnat: Luonnon monimuotoisuus -tapahtumasta 31.5.

Kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC maalaa raportissaan hälyttävän kuvan ilmastokriisin etenemisestä. Merkittävien päästövähennysten lisäksi tarvitaan välittömiä korjausliikkeitä, kuten laajamittaista luonnon suojelua ja ennallistamista.

Suomessa useimmilla kunnilla on jo ilmastotavoitteita, mutta luonnon monimuotoisuutta koskevat tavoitteet ovat harvinaisempia. Luontokato ja ilmastonmuutos kiihdyttävät kuitenkin toinen toisiaan. Kuinka ilmastotyön vihreät edelläkävijät, kuten Lahden kaupunki, edistävät luonnon monimuotoisuutta?

Tapahtumassa kaupunginjohtaja Pekka Timonen kertoo Lahden kaupungin kunnianhimoisesta ilmasto- ja luontotyöstä. Suomen ympäristökeskuksen SYKE:n biodiversiteetti- ja viestintäasiantuntija Riku Lumiaro esittelee innostavia käytännön esimerkkejä Luontokunnat-verkoston jäsenten ponnisteluista luonnon monimuotoisuuden eteen. Rahoitussektorin roolista monimuotoisuustyössä kertoo Kuntarahoituksen Sustainability Analyst Mikko Noronen ja tapahtumaa juontaa Roope Huotari. Tervetuloa mukaan, ilmoittautuminen on nyt auki!

Ilmasto & kunnat: kunnat luonnon monimuotoisuuden vartijoina

Aika: tiistai 31.5. klo 12–13.30

Paikka: verkkotapahtuma

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu mukaan täällä.

Esitysmateriaali ja linkki tapahtuman tallenteeseen lähetetään osallistujille tilaisuuden jälkeen. Jos et pääse mukaan tapahtumaan, voit tilata tallenteen ja esitysmateriaalin täällä.

Puheenvuorot:

Pekka Timonen, kaupunginjohtaja, Lahden kaupunki: Suomen johtavan ympäristökaupungin monimuotoisuustyö

Riku Lumiaro, biodiversiteetti- ja viestintäasiantuntija, SYKE: Käytännön esimerkkejä Luontokunnat-verkostosta

Mikko Noronen, Sustainability Analyst, Kuntarahoitus: Rahoitussektorin rooli luonnon monimuotoisuustyössä

Ilmasto & kunnat -tapahtumasarjassa pääosassa ovat parhaat käytännöt ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja siihen varautumisessa. Tapahtumissa kuulet innostavia käytännön esimerkkejä kuntien ilmastotyöstä. Ilmoittautuminen aukeaa 2-4 viikkoa ennen tapahtumia.

Ilmasto & kunnat -tapahtumat

  • 31.5. Kunnat luonnon monimuotoisuuden vartijoina (Ilmoittautuminen käynnissä)
  • 17.6. Vähähiilinen rakentaminen
  • Elokuu: Ilmastolaki
  • Syyskuu: Ilmastostrategiasta käytäntöön