Ilmasto & kunnat: vähähiilinen rakentaminen – osallistu ilmastotapahtumasarjan toiseen tilaisuuteen 17.6.

Mikä rooli rakentamisella on ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja koska uudet hiilineutraalit menetelmät ovat valtavirtaa? Uuden tapahtumasarjamme toisessa osassa käsitellään rakentamisen ilmastovaikutuksia sekä vähä- tai nollahiilisiä rakennusratkaisuita. Ilmoittaudu nyt mukaan verkkotapahtumaan!

Kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC maalaa raportissaan hälyttävän kuvan ilmastokriisin etenemisestä. Raportin mukaan tehokkaita päästövähennyskeinoja ovat esimerkiksi rakennusten energiatehokkuuden parantaminen, vähähiilisten rakennusmateriaalien käyttö, sekä uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen lämmityksessä ja jäähdytyksessä.

Miten rakentamisen vähähiilisyyteen tällä hetkellä panostetaan ja millä aikataululla alan panostukset hiilineutraaliuteen saavat aikaan riittävän ison mittakaavan tuloksia?

Tapahtumassa rakentamisen ja ilmaston suhteesta keskustelevat Granlund Oy:n hiilineutraaliuden kehittämisestä vastaava Tytti Bruce-Hyrkäs – joka johtaa myös Green Building Council Finlandin Vähähiilisen rakentamisen toimikuntaa – sekä Mestaritoiminta Oy:n toimitusjohtaja Jani Kervinen ja Kuntarahoituksen vastuullisen rahoituksen senior asiantuntija Rami Erkkilä. Keskustelua luotsaa Kuntarahoituksen vastuullisuuspäällikkö Kalle Kinnunen.

Tervetuloa mukaan, ilmoittautuminen on nyt auki!

Mukana keskustelussa:

  • Tytti Bruce-Hyrkäs, Head of Carbon Neutrality, Granlund Oy; Vähähiilinen rakentaminen -toimikunnan puheenjohtaja, Green Building Council Finland
  • Jani Kervinen, toimitusjohtaja, Mestaritoiminta Oy
  • Rami Erkkilä, Senior asiantuntija, vastuullinen rahoitus, Kuntarahoitus

Ilmasto & kunnat: Vähähiilinen rakentaminen
Aika: perjantai 17.6. klo 10.30–12.00
Paikka: verkkotapahtuma
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu mukaan täällä.

Esitysmateriaali ja linkki tapahtuman tallenteeseen lähetetään osallistujille tilaisuuden jälkeen. Jos et pääse mukaan tapahtumaan, voit tilata tallenteen ja esitysmateriaalin täällä.

Ilmasto & kunnat -tapahtumasarjassa pääosassa ovat parhaat käytännöt ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja siihen varautumisessa. Tapahtumissa kuulet innostavia käytännön esimerkkejä kuntien ilmastotyöstä. Ilmoittautuminen aukeaa 2–4 viikkoa ennen tapahtumia.

Seuraavat Ilmasto & kunnat -tapahtumat:

  • Elokuu: Ilmastolaki
  • Syyskuu: Ilmastostrategiasta käytäntöön