Paluu Kuntamarkkinoille – katso Kuntarahoituksen puheenvuorot

Viime viikolla ensimmäisen kerran kokonaan verkossa järjestetyt Kuntamarkkinat keräsi yli 6000 kunta-alan osallistujaa ja monipuoliseen ohjelmaan osallistui ennätysmäärä yleisöä.

Mikä sinulta meni ohi jokin Kuntarahoituksen puheenvuoroista, voit katsoa ne täältä:

Miten hallita ja ennustaa talouden kehitystä kriisin keskellä? – Digitaaliset työkalut hyötykäyttöön

Kuntarahoituksen digitaaliset palvelut talouden ja rahoituksen hallintaan, analysointiin, raportointiin ja ennakointiin ovat osoittautuneet erityisen arvokkaiksi koronakriisin keskellä. Digitaalisista palveluista vastaava Jukka Leppänen esittelee Kuntarahoituksen talouden hallinta- ja ennustetyökaluja ja kertoo konkreettisia esimerkkejä tavoista hyödyntää niitä poikkeuksellisen epävarmassa taloustilanteessa.

Vastuullinen rahoitus – millaiset investoinnit rakentavat kestävää kuntaa?

Kuntarahoitus on tuonut ensimmäisenä Suomessa markkinoille vihreän ja yhteiskunnallisen rahoituksen. Tuotteista vastaavat Rami Erkkilä ja Päivi Petäjäniemi kertovat esimerkkejä vastuullisella rahoituksellamme rahoitetuista hankkeista ja vastaavat mm. seuraaviin kysymyksiin: Millaisia investointeja niillä rahoitetaan? Mitä hyötyjä rahoituksella on? Entä millaisilla kriteereillä investointien ympäristö- ja yhteiskunnallisia vaikutuksia arvioidaan?

Koronapandemian vaikutukset markkinoilla – mitä minun pitää velanottajana huomioida ja miten voin tilanteesta hyötyä?

Kuntarahoituksen Pääomamarkkinat-osaston johtaja Joakim Holmström käsittelee asiantuntijapuheenvuorossaan ajankohtaista markkinatilannetta sekä lyhyiden ja pitkien korkojen osalta että riskipreemioihin liittyen.

Talous tulevaisuudessa – miltä talous näyttää koronakriisin jälkeen? Miten kunnissa voi varautua erilaisiin skenaarioihin?

Kuntarahoituksen suhdanne-ennusteen mukaan Suomen talous supistuu tänä vuonna 5 prosenttia. Kuntarahoituksen pääekonomisti Timo Vesala arvioi katsauksessaan talouden lähitulevaisuuden kehitystä sekä epävarmuuksia, joihin kuntien on syytä varautua.

Lisäksi Kuopion kaupungin talousjohtaja Pauliina Pietikäinen ja taloussuunnittelupäällikkö Jaana Kuuva kertovat case-puheenvuorossaan niistä talouden ennakoinnin keinoista, joilla Kuopio varustautuu epävarmaan taloussyksyyn ja ensi vuoteen. Asiakkaita haastattelee Kuntarahoituksen digitaalisista palveluista vastaava Jukka Leppänen.

Timo Vesalan Kuntamarkkinoilla julkaistun blogin voit lukea täältä.