Järvenpään sosiaali- ja terveystalo
03.11.2014 - 09.15

Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskuksen rahoitus sai sinetin

Järvenpään kaupungin omistama Kiinteistö Oy Järvenpään Terveystalo allekirjoitti perjantaina 31.10.2014 sopimukset uuden ajan sosiaali- ja terveyskeskuksen rahoituksesta. Kuntarahoituksen ja Pohjoismaiden Investointipankin NIB:in rahoituksella Järvenpäähän rakennetaan moniammatillinen uuden ajan sosiaali- ja terveyskeskus.

Yli 12 000 neliön sosiaali- ja terveyskeskus tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia sekä asiakkaalle että työntekijöille. Moneen paikkaan jakautuneet palvelut siirtyvät yhden katon alle, mikä tekee työnteosta ja asiakkaiden palveluketjusta sujuvamman. Fiksut toimintatavat laskevat arvioiden mukaan Järvenpään sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaiskustannuksia yhdeksällä prosentilla vuosittain.

Rakennusprojektin kokonaiskustannus on enintään 51 miljoonaa euroa. Rahoituksesta 31 miljoonaa euroa on Kuntarahoituksen ja 20 miljoonaa euroa NIB:in lainarahoitusta.

Kuntarahoituksen tytäryhtiö Inspira on toiminut neuvonantajana rahoituksen suunnittelussa ja järjestämisessä. Inspiran ja Järvenpään kaupungin yhteistyö käynnistyi jo vuonna 2008.

”Olemme panostaneet koko hankkeen valmistelussa laatuun. Palvelujen käyttäjät ovat osallistuneet tilojen ja palvelutuotannon suunnitteluun. Suunnittelijat ja päätoteuttaja kilpailutettiin laatukriteerein, ei hinnan perusteella”, sanoo Kiinteistö Oy Järvenpään Terveystalon toimitusjohtaja Jari Toivo.

”Edellytämme kaikilta kumppaneiltamme osaamista. On harvinaista, että rahoittajat tuovat rakennushankkeeseen näin paljon lisäarvoa kuin Kuntarahoitus ja NIB meille tuovat. Inspiralla on ollut merkittävä rooli erittäin kilpailukykyisen rahoituspaketin rakentamisessa”, Toivo sanoo.

Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskuksen suunnittelu on toteutettu innovatiivisena allianssihankkeena, jossa kiinteistön rakennusratkaisut on 3D-mallinnettu. Tarjouskilpailun parhaista ideoista koostettiin rakennuttamisvaiheen vaatimukset. Päätoteuttajana toimii NCC Rakennus Oy.

Keskuksen rakennustyöt alkavat marraskuussa 2014 ja se otetaan käyttöön vuoden 2016 lopussa.