13.04.2017 - 14.15

Kuntarahoitus-apuraha aitajuoksija Oskari Mörölle

Vuoden 2017 Kuntarahoitus-apuraha on myönnetty 24-vuotiaalle aitajuoksija Oskari Mörölle. Apurahan avulla Mörö kattaa muun muassa ulkomaan leiritysten ja lihashuoltopalvelujen kustannuksia.

400 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen haltija Mörö kuuluu Euroopan aitajuoksun eliittiin. Kuluvalla kaudella Mörön päätavoitteena ovat MM-kisat Lontoossa.

– Olen aina ollut hyvä arvokisaurheilija, kaikki ennätykseni on juostu arvokisoissa. Arvokisat pitää aina nähdä mahdollisuutena onnistua. Jos ajattelee, että tässä voi epäonnistua kaikkien nähden, voi yltää korkeintaan keskinkertaiseen suoritukseen, Mörö sanoo.

Aitajuoksu lajina on vaativa ja myös yllätyksille altis.

– Tässä lajissa ei yhtä valovoimaista valtiasta kuten vaikka sadan metrin juoksussa. Kun pääsee arvokisoissa finaaliin, pakka on jatkon suhteen avoinna. Hyvänä päivänä pystyn voittamaan Lontoossa kaikki kanssakilpailijat, Mörö arvioi.

Kauteen mahtuu muitakin tavoitteita.

– Ensimmäiset kisat usein jännittävät eniten, koska kisakuntoa testataan pitkän treenikauden jälkeen. 13.6. Turussa järjestettävä Paavo Nurmi Games on tänä vuonna erittäin korkeatasoinen, ja aitajuoksussa on mukana MM-kisafinaalitasoisia kilpailijoita. Toivottavasti pääsen kisaamaan myös huikeatunnelmaiseen yleisurheilun Timattiliigaan.

Urheilusaavutusten lisäksi Oskari Mörö tunnetaan myös hyvän urheiluhengen edustajana. Vuoden 2017 Urheilugaalassa Mörö oli ehdolla vuoden esikuvaksi tunnustuksena muun muassa aktiivisesta osallistumisesta lasten hyväntekeväisyyskampanjaan Nenäpäivään.

Mikä on Kuntarahoitus-apuraha?

Kuntarahoitus tukee lahjakkaita suomalaisnuoria tavoitteidensa saavuttamisessa urheilun tai kulttuurin alueella.

5000 euron Kuntarahoitus-apuraha jaetaan vuosittain nuorelle, joka aktiivisesti haluaa kehittää osaamistaan ja taitojaan ja on valmis edustamaan Suomea. Apurahan hakijat voivat olla korkeintaan 28-vuotiaita. Ensi vuoden tammikuussa jaettavaa apurahaa voi jo hakea.

Lue lisää Kuntarahoitus-apurahasta >

 

Asiasanat: 
Vastuullisuus