Nepenmäen ja Karhunmäen koulut

Joensuussa investointipaine oli kertynyt isoksi, joten kipeästi tarvitut kaksi uutta koulua päätettiin rahoittaa leasingrahoituksella.

Lähtötilanne

Joensuun kaupungissa oli pitkään matala investointitaso. Tämän ja kuntaliitosten myötä kasvavaan kaupunkiin oli kertynyt paljon investointipaineita.

Ratkaisu

Joensuun kaupunki salkutti kiinteistöomaisuutensa ja selvitti Inspiran avulla vaihtoehtoisia rahoitusmuotoja ja erilaisten vaihtoehtojen vaikutuksia.

Leasing osoittautui kustannuksiltaan kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi lainarahoitukselle, ja Nepenmäen ja Karhunmäen koulut päätettiin rahoittaa kiinteistöleasingilla.

Karhunmäen koulu kuuluu A-energialuokkaan, ja se rahoitetaan ympäristöhankkeille myönnettävällä vihreällä rahoituksella.  

Hyöty

Leasingin käyttäminen rahoitusmuotona antaa kaupungille liikkumatilaa muita välttämättömiä investointeja varten. Joensuun päättäjille tärkeä syy leasingin käyttämiseen vuokratilojen sijaan on mahdollisuus lunastaa kiinteistö leasingkauden päätyttyä.

Monen eri urakoitsijan kanssa käydyissä leasingsopimusneuvotteluissa Kuntarahoituksen osaaminen on ollut kaupungille merkittävä etu.

Karhunmäen koululle myönnetty vihreä rahoitus on tavallista leasingrahoitusta edullisempaa.

Leasing antaa liikkumatilaa kasvavan kaupungin investointeihin
Asiakas: 
Joensuun kaupunki
Sanottua: 

Päätöstä leasingrahoituksen käyttämisestä ei olisi syntynyt ilman pohjaselvityksiä, jotka kertovat mitä rahoitusvaihtoehtoja erityylisissä kohteissa kannattaa käyttää.

Timo Korhonen, Tilakeskuksen johtaja

Lisää asiakkaiden hankkeita: 
Asiakkaiden hankkeita
Yhteyshenkilö: