Huomisen talous: Ilmastotyön kepit ja porkkanat

IPCC-raportti lisäsi painetta päästövähennyksiin. Kunnissa ja kaupungeissa tehdään jo paljon, mutta riittääkö ilmastotyön tahti? Huomisen talous -podcastissa Antti Kontion vieraina Kuntarahoituksen Rami Erkkilä ja Lahden Saara Vauramo.

Elokuussa julkaistu hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n raportti piirsi ilmastokriisin tulevaisuudesta synkän, muttei toivottoman kuvan. Jos ilmaston lämpeneminen halutaan rajoittaa 1,5 asteeseen, tulee päästöt puolittaa tällä vuosikymmenellä. Kunnissa ja kaupungeissa ilmastotyön tavoitteet on asetettu korkealle, ja yli 40 prosenttia suomalaisista asuu tiukkoihin päästövähennyksiin sitoutuneissa HINKU-kunnissa. Paljon on jo tehty, mutta työsarkaa vielä riittää – niin energiantuotannossa kuin liikkumisessa ja rakentamisessakin.

Pitäisikö kuntien ilmastotavoitteita kiristää entisestään? Mitä keinoja kunnilla ja kaupungeilla on suojella luonnon monimuotoisuutta? Entä miten sijoittajat ja rahoituslaitokset voivat luoda painetta kestäviin ratkaisuihin?

Syyskauden toisessa Huomisen talous -jaksossa puidaan kuntien ja kaupunkien ilmastotyötä sekä rahan roolia vihreän siirtymän kirittäjänä. Jaksossa Kuntarahoituksen varainhankinnasta ja vastuullisuudesta vastaava Antti Kontio saa vieraikseen Kuntarahoituksenvihreästä rahoituksesta vastaavan Rami Erkkilän sekä Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunkihankkeen ohjelmajohtajan Saara Vauramon. Kuuntele mielenkiintoinen keskustelu!Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunkivuosi huipentuu 14.–15. syyskuuta kestävän kasvun Green Growth Forum -konferenssiin. Maksuton verkkotapahtuma syventyy kestävään sijoittamiseen ja sen vaikutusten seurantaan. Puheenvuoroja kuullaan niin politiikan kuin rahoitusmaailman huipuilta. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa greengrowthforum.fi!

Huomisen talous -podcastia voit kuunnella Spotifyssa, Acastissa, Applen ja Googlen Podcastit -sovelluksissa ja SoundCloudissa. Syksyn aikana podcastia julkaistaan vuoroviikoin, joka toisen viikon tiistaina. Muistathan laittaa podcastin seurantaan, missä ikinä sitä kuunteletkaan.


Kuuntele myös aiemmat jaksot:

Huomisen talous -podcastin koko tuotannon löydät täältä.