Huomisen talous: Kuntatalous ristitulessa

Miltä näyttää kuntien talous, kun sote-uudistuksen jälkipyykki on pesty? Huomisen talous -podcastissa Timo Vesalan vieraana Minna Punakallio Suomen Kuntaliitosta.

Lähes puolet Suomen kunnista uskoo taloutensa kääntyvän alijäämäiseksi vuoteen 2025 mennessä. Samaan aikaan keskustelu julkisen talouden tasapainottamisesta käy kuumana, ja painetta kohdistuu myös kuntien valtionrahoitukseen.

Huomisen talous -podcastissa pohditaan, miltä näyttää kuntien talous, kun sote-uudistuksen jälkipyykki on pesty. Jaksossa pääekonomistimme Timo Vesala saa vieraakseen pääekonomisti Minna Punakallion Suomen Kuntaliitosta. Kuuntele jakso!


Keskustelu kuntien taloudesta ja tulevaisuudesta jatkuu keskiviikkona 5. huhtikuuta Kuntarahoituksen Talous & kunnat -tapahtumasarjan ensimmäisessä osassa: Talous uudistusten keskellä. Tapahtumaa juontaa Kuntarahoituksen Mika Korhonen, ja mukana keskustelemassa ovat valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston ylijohtaja Jani Pitkäniemi, Oulun kaupungin talous- ja rahoitusjohtaja Marja Kariniemi sekä pääekonomistimme Timo Vesala. Ilmoittaudu verkkotapahtumaan täällä. (linkki)

Kevätkauden aikana Huomisen talous -podcast ilmestyy joka toisen viikon tiistaina. Voit kuunnella ja seurata podcastia Spotifyssa, SoundCloudissa sekä Applen ja Googlen podcast-palveluissa.

Kuuntele Huomisen talous -podcastin aiemmat jaksot: