Huomisen talous: Mihin Kiina on matkalla?

Huomisen talous -podcastissa keskustellaan Kiina-riskeistä, Taiwanin kysymyksestä ja Euroopan asemasta suurvaltapolitiikan pelikentällä. Timo Vesalan vieraana tutkimusprofessori Mikael Mattlin Ulkopoliittisesta instituutista.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan Euroopan riippuvuus idännaapurinsa energiasta lävähti päin länsivaltojen kasvoja. Kun Venäjä-kytköksiä on katkottu, ovat katseet kääntyneet vielä kauemmas itään. Kiinasta puhutaan yhä tiukempaan sävyyn, etenkin Yhdysvalloissa.

Mihin Xi Jinpingin Kiina on matkalla, ja mitä se tietää maailmanjärjestykselle? Entä mikä on Euroopan osa Yhdysvaltojen ja Kiinan sapelinkalistelussa?

Huomisen talous -podcastin kevätkauden avausjaksossa pohditaan, kannattaako Kiinasta irtautua hyvän sään aikana vai onko se edes mahdollista. Pääekonomistimme Timo Vesalan vieraana Kiinan politiikkaan ja talouteen perehtynyt kansainvälisen politiikan tutkija ja tutkimusprofessori Mikael Mattlin Ulkopoliittisesta instituutista. Kuuntele jakso!

Kevätkauden aikana Huomisen talous -podcast ilmestyy vuoroviikoin, joka toisen viikon tiistaina. Podcastia voit kuunnella Spotifyssa, SoundCloudissa sekä Applen ja Googlen Podcastit -sovelluksissa.

Kuuntele Huomisen talous -podcastin aiemmat jaksot: