Huomisen talous: Mistä koostuu kriisinkestävä kunta?

Kuntien tulee kyetä hoitamaan tehtävänsä, oli tilanne mikä tahansa. Huomisen talous -podcastissa keskustellaan kuntien varautumisesta ja kysytään, mitä kriisivuosista on opittu. Mika Korhosen vieraina Tampereen Jouni Perttula ja Kuntaliiton Ari Korhonen.

Kunnilla on keskeinen rooli Suomen huoltovarmuudessa. Ne vastaavat niin kriittisestä infrastruktuurista kuin arjen turvallisuudesta ja pitävät monin tavoin yhteiskunnan rattaat pyörimässä – toimintaympäristön häiriöistä, uhkista ja riskeistä huolimatta.

Miten kunnat ja kaupungit pitävät huolen siitä, että suomalaisille tärkeät palvelut toimivat myös poikkeustilanteessa, esimerkiksi sähköpulan uhatessa? Miten kuntien varautumista ja riskienhallintaa johdetaan?

Huomisen talous -podcastissa keskustellaan siitä, miten kunnat varautuvat pieniin ja suuriin uhkiin – ja kaikkeen siltä väliltä. Asiakkuuspäällikkömme Mika Korhosen vieraina Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Jouni Perttula sekä kuntien varautumisen ja turvallisuuden erityisasiantuntija Ari Korhonen Suomen Kuntaliitosta. Kuuntele jakso!

Kevätkauden aikana Huomisen talous -podcast ilmestyy joka toisen viikon tiistaina. Kuuntele ja seuraa podcastia Spotifyssa, SoundCloudissa tai Applen tai Googlen podcast-palveluissa.

Kuuntele Huomisen talous -podcastin aiemmat jaksot: