Huomisen talous: Soteuudistuksen loppulasku 

Huomisen talous -podcastissa ynnätään soteuudistuksen loppulaskua ja sen kokoa kunnille. Timo Vesalan vieraina keskustelemassa Marja-Leena Martikainen ja Lauri Pekkilä.

Sotepalvelut siirtyivät vuoden alussa kuntien harteilta uusille hyvinvointialueille. Uudistuksen hintalappu alkaa nyt tarkentua ja se on kunnille ennakkoarvioita suurempi. Sotekulujen poistuminen helpottaa kuntien taloussuunnittelua, mutta miltä kuntatalouden pidemmän aikavälin näkymä alkaa näyttää, kun uudistuksen pöly laskeutuu? Myös valtionosuusjärjestelmän päivitys on pöydällä, mutta kuinka se parhaiten vastaisi kuntien uusiin tehtäviin, on vielä kysymysmerkki. 

Huomisen talous -podcastin uusin jakso pureutuu soteuudistuksen jälkeisen kuntatalouden näkymiin. Pääekonomistimme Timo Vesalan vieraina Kuopion kaupungin talousjohtaja Marja-Leena Martikainen sekä Inspiran kuntatalousasiantuntija Lauri Pekkilä. Kuuntele jakso! 

Huomisen talous -podcast ilmestyy syksyn aikana joka toisen viikon tiistaina. Kuuntele ja seuraa podcastia Spotifyssa, SoundCloudissa sekä Applen ja Googlen podcast-palveluissa.

Kuuntele syyskauden muut jaksot: