Huomisen talous -podcast: USA:n kohtalon hetket

”Kyllä Biden todennäköisesti voittaa, mikäli kaikki äänet lasketaan”, povaa Kauppalehden Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Emil Elo Huomisen talous -podcastin erikoisjaksossa. Vaaliuurnilla päätetään pian uudesta presidentistä – mutta myös demokratian tulevaisuudesta.

Yhdysvalloissa eletään käänteentekeviä aikoja, kun maan historian tärkeimmiksi kuvatut vaalit huipentuvat tiistaina 3. marraskuuta.

Vaalien alla demokraattipuolueen ehdokkaan, entisen varapresidentti Joe Bidenin gallupetumatka on tuntuva, mutta kuten viimeiset neljä vuotta ovat osoittaneet, presidentti Donald Trumpin kaudella kaikki on mahdollista.

Miten korttelien ympäri kiertyvät ennakkoäänestysjonot heijastuvat vaalituloksiin? Ratkaistaanko voittaja tutuissa vaa’ankieliosavaltioissa, vai kääntyykö republikaanien kulmakivi Texas demokraattien kelkkaan? Suostuuko Trump luopumaan vallasta, jos äänestäjät niin vaativat?

Markkinat ja kansainvälinen yhteisö toivovat vaalituloksesta demokraattien värisuoraa, mutta Kauppalehden Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Emil Elo uskoo, että lopputulos on ennakoitua tiukempi.

Elo vieraili Kuntarahoituksen Huomisen talous -podcastin erikoisjaksossa viikko ennen vaalipäivää. Kuuntele Elon ja pääekonomistimme Timo Vesalan keskustelu vaaleista, joissa luotsataan koko läntisen maailman suuntaa.

Huomisen talous -podcastia voit kuunnella Spotifyssa, Applen ja Googlen Podcastit -sovelluksissa, Acastissa ja SoundCloudissa.Huomisen talous on Kuntarahoituksen oma podcast. Näkemyksiä taloudesta ja yhteiskunnasta tarjoavat kuukausittain Kuntarahoituksen pääekonomisti Timo Vesala sekä vaihtuvat asiantuntijavieraat eri aloilta.