Kaikki ajankohtaiset

Talous

|

Klash etsii ratkaisuja kuntien haasteisiin

Klash-hankkeen tunnus

Syksyn aikana kilpailussa haetaan haasteita ja isäntäkuntia. Tavoitteena on löytää kuntia, joiden haasteiden ratkaiseminen tuo koko Suomen kuntakenttään mahdollisimman laaja-alaisia positiivisia vaikutuksia.

Kunnat voivat ilmoittaa oman haasteensa mukaan 31.10. mennessä. Marraskuun aikana raati valitsee 4­–6 haastetta ja isäntäkuntaa, joulukuussa haasteet kirkastetaan yhdessä valittujen isäntäkuntien kanssa.

Haastekilpailu avataan erilaisille organisaatioille ja työryhmille, kuten pk- ja startup-yrityksille, yhdistyksille ja opiskelijoille 15.1.2019. Toisen vaiheen päätteeksi jatkoon valitaan 8–12 kilpailijaa ratkaisuehdotuksineen.

Syksyllä 2019 vuorossa on loppukilpailuvaihe. Voittajat julkistetaan 15.12.2019.

– Suomalaiskunnat ovat keskellä valtavaa murrosta. Suomen kaltaisessa maassa ratkaistavat ongelmat ovat kuitenkin monelle yhteisiä, ja siksi niiden ratkaisutkin kannattaa kehittää yhdessä ja skaalata myös muiden käyttöön. Klash on tähän innostava ja konkreettinen lähestymistapa, sanoo Kuntarahoituksen toimitusjohtaja Esa Kallio.

Hankkeen rahoittajia ja yhteistyökumppaneita ovat Suomen Kuntasäätiö, Kuntaliitto, Keva, Kuntarahoitus, KL-Kuntahankinnat, KL-Kustannus sekä FCG Finnish Consulting Group.

Lue lisää: klash.fi