Kaikki ajankohtaiset

Kuntarahoitus

|

Kuntarahoitus laski liikkeeseen vihreän joukkovelkakirjalainan – ennätykselliset 55 prosenttia allokoitui vihreille sijoittajille

Kuvituskuva - syksyinen aurinkoinen jokimaisema

Kuntarahoitus laski liikkeeseen 6.10.2020 10-vuotisen 500 miljoonan euron vihreän joukkovelkakirjalainan, Kyseessä on Kuntarahoituksen neljäs vihreä joukkovelkakirjalaina, joka nosti liikkeeseen lasketun määrän yhteensä noin kahteen miljardiin euroon. Vahva sijoittajakysyntä nosti transaktion merkintäkirjan ennätykselliseen 3,4 miljardiin euroon.

Transaktio mandatoitiin maanantaina 5.10.2020 ja merkintäkirjat avattiin seuraavana aamuna. Merkintäkirjan nopeasti kasvaessa hinnoittelua päivitettiin aloitustasosta.

Merkintäkirjaan osallistui 104 sijoittajaa, joista valtaosa on eurooppalaisia institutionaalisia sijoittaja. Maantieteellisesti suurin osuus (33 %) allokoitiin Saksaan, Itävaltaan ja Sveitsiin. Pohjoismaiden osuus oli 21 %, Benelux-maiden 10 %, Etelä-Euroopan 10 %, Ranskan 9 %, Amerikoiden 8 % ja muiden alueiden 10 %. Keskuspankit ja muut viralliset instituutiot merkitsivät 33 % transaktiosta, varainhoitajat 30 %, pankkien varainhoitajat 28 % ja vakuutus- tai eläkerahastot 9 %. Vastuulliseen sijoittamiseen keskittyvien tahojen määrä nousi 55 prosenttiin, mikä on ennätys Kuntarahoituksen vihreiden joukkovelkakirjojalainojen allokaatioissa.

Kuntarahoituksen vihreiden joukkovelkakirjalainojen viitekehys jakaa asiakkaille myönnettävän vihreän rahoituksen seitsemään kategoriaan, joista kestävä rakentaminen ja julkinen liikenne ovat suurimmassa roolissa. Rahoitusta voi hakea investointeihin, joissa syntyy selkeitä ja mitattavia ympäristölle hyödyllisiä vaikutuksia.

–  Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Melkein seitsemänkertaisesti ylimerkitty tilauskirja sekä kahden korkopisteen vihreä hinnoitteluetu osoittavat, että vastuullisuus todella kannattaa. Tämä vuosi on ollut poikkeuksellinen, mutta olemme iloksemme pystyneet olemaan vahvasti läsnä vastuullisilla joukkovelkakirjalainamarkkinoilla. Nyt liikkeeseen lasketun vihreän bondin lisäksi laskimme tänä syksynä liikkeeseen myös ensimmäisen yhteiskunnallisen joukkovelkakirjalainan, sanoo Kuntarahoituksen varainhankinnasta vastaava Antti Kontio.

Transaktion tiedot:

Issuer:Municipality Finance Plc (MuniFin)
Rating:Aa1 / AA+ (Moody’s/S&P – both stable)
Issue size:EUR 500mn (no-grow)
Payment date:14th October 2020 (T+6)
Maturity date:14th October 2030
Coupon:0.0%
Re-offer price:101.992%
Re-offer yield:-0.1970%
Re-offer vs. mid swaps:+2bps
Re-offer vs. benchmark:DBR 0% 08/2030 + 30.7bps
Lead managers:Danske Bank, NatWest Markets, Nomura, Nordea

Lisätietoja:

Joakim Holmström, johtaja, pääomamarkkinat, puh. 09 6803 5674

Antti Kontio, osastonjohtaja, varainhankinta, puh. 09 6803 5634