Kaikki podcastit

Huomisen talous: Epätäydellinen ja elintärkeä sote

Vaikka korona on syönyt lähes kaiken ilmatilan, mahtuu kuluvaan vuoteen myös muita merkkipaaluja. Lähes koko 2000-luvun kaavailtu sote-uudistus on jälleen nytkähtänyt piirun verran kohti todellisuutta.

Esillä oleva malli on huolettanut niin kasvukeskuksia kuin maaseutukuntia, mutta yhdestä asiasta ollaan melko yksimielisiä: nykyjärjestelmä ei ikääntyvää ja harvenevaa Suomea pitkään palvele. Uudistukselle asetetut tavoitteet ja reunaehdot kuitenkin tekevät sotesta poikkeuksellisen kinkkisen pulman.

Saadaanko sote-uudistus vihdoin maaliin, ja kuinka kauas pöydällä oleva esitys kantaa? Miten maan jakaminen hyvinvointialueisiin kohtelee pieniä kuntia ja suuria kaupunkeja?

Huomisen talous -podcastissa sukelletaan hallituksen sote-uudistukseen ja pohditaan sen vaikutuksia kuntien talouteen ja tulevaisuuteen. Kuntarahoituksen pääekonomistin Timo Vesalan vieraana Valtiontalouden tarkastusviraston vanhempi ekonomisti Jenni Kellokumpu.

Huomisen talous -podcastia voit kuunnella Spotifyssa, Applen ja Googlen Podcastit-sovelluksissa, Acastissa ja SoundCloudissa.Huomisen talous on Kuntarahoituksen oma podcast. Näkemyksiä taloudesta ja yhteiskunnasta tarjoavat kuukausittain Kuntarahoituksen pääekonomisti Timo Vesala sekä vaihtuvat asiantuntijavieraat eri aloilta.