Kaikki podcastit

Huomisen talous: Rahapolitiikan nuorallatanssi

Euroopan keskuspankki EKP uusi heinäkuussa strategiansa, ensi kertaa lähes kahteenkymmeneen vuoteen. Strategiamuutoksessa keskuspankki muuttaa hintavakauden määritelmää, hienosäätää sen seurantaa ja lisää ilmastonmuutoksen painoarvoa päätöksenteossaan.

Samanaikaisesti euroalueen bruttokansantuote lähestyy jo koronaa edeltänyttä kasvu-uraa, ja myös kuluttajahinnat kasvavat nopeammin kuin vuosikymmeneen.

Miten keskuspankin strategiamuutos vaikuttaa euroalueen talouteen? Nostaako se hintapaineita entisestään? Pitäisikö rahahanoja jo kiristää, vai kaipaako toipuva talous yhä vetoapua? Entä miten korkojen jumiutuminen nollarajalle vaikuttaa keskuspankkien toimintaan?

Huomisen talous -podcastissa puidaan euroalueen rahapolitiikkaa ja EKP:n uutta suuntaa. Pääekonomistimme Timo Vesalan vieraana Suomen Pankin Rahapolitiikka- ja tutkimusosaston päällikkö Juha Kilponen.Huomisen talous -podcastia voit kuunnella Spotifyssa, Acastissa, Applen ja Googlen Podcastit -sovelluksissa ja SoundCloudissa. Syksyn aikana podcastia julkaistaan vuoroviikoin, joka toisen viikon tiistaina. Muistathan laittaa podcastin seurantaan, missä ikinä sitä kuunteletkaan.

Kuuntele myös aiemmat jaksot:

Huomisen talous -podcastin koko tuotannon löydät täältä.