Kaikki podcastit

Huomisen talous: Mikä avuksi kuntien talousahdinkoon?

Vaikka koko maan talous on edelleen hyvässä vireessä, on kuntien tilanteesta vaikea löytää myönteistä sanottavaa. Väestön ikääntyminen, kaupungistuminen, osaajapula ja työttömyys ovat nakertaneet kuntien taloutta jo pitkään, eikä vaikeita päätöksiä enää voida lykätä. Valtaosa Suomen kunnista tekee alijäämäisiä tilinpäätöksiä vuosi toisensa perään.

Miten käy kuntien vetovoiman, kun palvelutarjontaa sopeutetaan ikääntyvän väestön tarpeisiin? Onko oletus siitä, että kaikkia kuntia koskevat samat lakisääteiset velvoitteet yhä realistinen? Mitä hyötyjä voidaan saavuttaa entistä tiiviimmällä kuntien välisellä yhteistyöllä – ja miten?

Huomisen talous -podcastin uusimmassa jaksossa perehdytään Suomen kuntien synkkiin näkymiin ja pohditaan ratkaisuja kuntatalouden ahdinkoon. Jaksossa Kuntarahoituksen pääekonomisti Timo Vesala saa vieraakseen valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston ylijohtajan Jani Pitkäniemen.Huomisen talous on Suomen parhaaksi pankiksi valitun Kuntarahoituksen oma podcast. Näkemyksiä taloudesta ja yhteiskunnasta tarjoavat kuukausittain vaihtuvat asiantuntijavieraat eri aloilta.