Kaikki tiedotteet

Yhtiötä koskevat pörssitiedotteet

|

Moody’s vahvisti Kuntarahoituksen ja Kuntien takauskeskuksen Aaa-luokituksen

Aaa-luokitus on tunnustus kuntien yhteisen varainhankintajärjestelmän vahvuudesta

Luottoluokituslaitos Moody’s vahvistaa tuoreissa raporteissaan Kuntarahoitus Oyj:n ja Kuntien takauskeskuksen Aaa-luottoluokituksen vakain näkymin.

Kuntarahoituksen luokituksen perusteluja ovat sen vahva asema Suomen paikallishallinnon rahoittajana, mitä kuvaavat sekä sen markkinaosuus että omistajatausta. Kuntien takauskeskuksen vahvuuksia ovat sen taustalla oleva kuntien yhteinen takausjärjestelmä sekä hyvin ennakoitavissa oleva vuotuinen taloudellinen tulos. Vakautta lisää myös Kuntarahoituksen vahva riskienhallinta, raporteissa todetaan. Moody’s pitää suomalaiskuntien nykyistä taloustilannetta edelleen hyvänä.

Kuntien takauskeskuksen Aaa-luokituksen vahvistava Moody’sin tutkimusraportti julkaistiin 20.11.2014. Kuntarahoituksen Aaa-luokitus vahvistettiin Moody’sin luottoraportissa 14.10.2014.

Kuntarahoitus rahoittaa kuntien ja kuntayhtymien, kuntien omistamien yritysten ja sosiaalisen asuntotuotannon toimijoita. Kuntien takauskeskus takaa Kuntarahoituksen varainhankinnan sijoittajille. Kummankin organisaation luottoluokitukset linkittyvät luottoluokittajien arvioihin Suomen julkisesta taloudesta ja erityisesti kuntasektorin vahvuudesta.

Lisätietoja:

Pekka Averio, toimitusjohtaja, Kuntarahoitus Oyj, puh. 0500 406 856

Heikki Niemeläinen, toimitusjohtaja, Kuntien takauskeskus, puh. 040 589 8348