Kaikki tiedotteet

Yhtiötä koskevat pörssitiedotteet

|

Standard & Poor’s muutti Kuntarahoituksen AA+-luottoluokituksen näkymät negatiivisiksi

Kuntarahoitus Oyj
Pörssitiedote
9.10.2015 klo 09.00

Standard & Poor’s muutti Kuntarahoituksen AA+-luottoluokituksen näkymät negatiivisiksi

Luottoluokituslaitos Standard & Poor’s muutti 9.10.2015 Kuntarahoituksen pitkäaikaisen varainhankinnan AA+-luottoluokituksen näkymät vakaista negatiivisiksi.

Kuntarahoituksen luokituksen näkymien muutos on seurausta Suomen valtion luokituksen vastaavasta näkymien heikennyksestä. Standard & Poor’sin kriteerien mukaan Kuntarahoituksen luokitus ei voi olla valtion luokitusta vahvempi.

Standard & Poor’s muutti valtion AA+-luottoluokituksen näkymät negatiivisiksi 25.9.2015. Luottoluokituslaitoksen mukaan valtion luokituksen näkymien heikkenemisen syynä on riski, että Suomen talouskasvu ei käännykään selvään nousuun huolimatta uuden hallituksen sitoutumisesta rakenneuudistuksiin.

Standard & Poor’s muutti samalla luokituspäätöksellä ja samoin perustein myös Kuntien takauskeskuksen AA+-luokituksen näkymät vakaista negatiivisiksi. Kuntien takauskeskus takaa Kuntarahoituksen varainhankinnan.

KUNTARAHOITUS OYJ

Esa Kallio
Varatoimitusjohtaja, pääomamarkkinat
Puh. 050 3377 953

Kuntarahoitus Oyj on taseella mitaten Suomen kolmanneksi suurin rahoituslaitos. Sen omistavat kunnat, Keva ja Suomen valtio, ja se on olennainen osa suomalaisen yhteiskunnan taloudellista perusrakennetta.

Kuntarahoituksen tase on lähes 34 miljardia euroa. Yhtiön varainhankinta tehdään pääosin kansainvälisiltä pääomamarkkinoilta. Kuntarahoituksen varainhankinnalla on Kuntien takauskeskuksen takaus.

Kuntarahoituksen tehtävänä on turvata kuntien investointien ja valtion tukeman sosiaalisen asuntotuotannon rahoitus kilpailukykyisesti kaikissa markkinatilanteissa. Yhtiön asiakkaita ovat Suomen kunnat, kuntayhtymät, niiden määräysvallassa olevat yhtiöt sekä yleishyödylliset asuntoyhteisöt. Asiakkaat rahoittavat Kuntarahoituksen tarjoamilla rahoitusratkaisuilla sosiaalisia ja yleishyödyllisiä kohteita, esimerkiksi päiväkoteja, kouluja, asuntoja ja sairaaloita sekä muita kunnallisia investointeja.

Kuntarahoitus-konserniin kuuluu myös tytäryhtiö Rahoituksen neuvontapalvelut Inspira Oy.