Huomisen talous: Sotekiinteistöjen kohtalo – hylätyt tilat, autiot pihat

Hyvinvointialueet hahmottelevat parhaillaan tulevaisuuden palveluverkostoa. Kunnille prosessi on kipeä, koska se tulee tyhjentämään monta nykyistä toimipistettä. Timo Vesalan vieraana aihetta pohtivat Mikko Simpanen ja Ville Riihinen.

Soteuudistus astui voimaan yli vuosi sitten, mutta sen jälkijäristykset jatkuvat. Kuntaliiton viime vuonna toteuttamassa kyselyssä kuntapäättäjät arvioivat, että noin kolmannes kuntien hyvinvointialueille vuokraamista sote- ja pelastustoimentiloista voisi jäädä tyhjiksi, kun uudesta palveluverkostosta tehdään päätöksiä.

Kuntien ratkaistavaksi jää, mitä kiinteistöille tämän jälkeen tapahtuu: keksitäänkö niille uutta käyttöä, löytyykö niille vuokralainen tai ostaja, vai onko edessä tilojen purku. Ongelma kohtelee kuntia eri tavoin: kasvukeskuksissa kiinteistöt houkuttelevat ostajia, kun taas pienenevissä kunnissa tyhjille tiloille on vaikea löytää ostajaa. Kuinka kiinteistöjen kohtalo ratkeaisi mahdollisimman kivuttomasti? Huomisen talous -podcastissa aihetta pohtivat pääekonomisti Timo Vesalan vieraana Kuntaliiton tilapalvelupäällikkö Mikko Simpanen ja Inspiran johtava konsultti Ville Riihinen. Kuuntele jakso!

Huomisen talous -podcast ilmestyy kevätkaudella joka toisen viikon tiistaina. Kuuntele ja seuraa podcastia Spotifyssa, SoundCloudissa sekä Applen ja Googlen podcast-palveluissa.

Kuuntele myös kevätkauden muut jaksot: