Kaikki ajankohtaiset

Vastuullisuus

|

JYY peruskorjaa ilmastoystävällisesti Jyväskylässä

Kuvituskuva, jossa näkyy ravintolan sisätilaa.

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY:n opiskelija-asunnot Kortepohjan kaupunginosassa ovat Kuntarahoituksen historian ensimmäiset vihreän rahoituksen peruskorjauskohteet. Korjaus koskee viittä kerrostalokohdetta ja peräti 720 asuntoa.

Tuoreella videolla JYY:n toimitusjohtaja Marko Huttunen ja yhteisömanageri Jenna Pigg kertovat, millaisin periaattein JYY peruskorjaa opiskelija-asuntokohteitaan Jyväskylän Kortepohjassa ja miten niiden vaikutus näkyy opiskelijoiden elämässä.

– Opiskelijat ovat erittäin ympäristötietoisia. Yksi ylioppilaskunnan ydintehtävistä on siksi tehdä investointeja kestävällä tavalla. Energiatalousinvestoinneilla pystymme pitämään myös vuokratason kohtuullisena, Marko Huttunen sanoo.

– Kannustamme asukkaitamme kestävämpään elämäntapaan. Jakamistalous ja yhteisöllisyys ovat tärkeitä: kaikkea ei tarvitse omistaa itse, Jenna Pigg täydentää.

Peruskorjaus- ja energiansäästökohteissa on valtava ilmastoinvestointien potentiaali

– Suomessa on paljon korjausvelkaa, ja sen myötä potentiaali uusille vihreän rahoituksen peruskorjauskohteille on suuri. Myös pienemmät energiansäästöhankkeet voivat soveltua vihreän rahoituksen piiriin, muistuttaa Kuntarahoituksen vihreästä rahoituksesta vastaava rahoituspäällikkö Rami Erkkilä.

– Kuntien ja sosiaalisen asuntotuotannon toimijoiden näkökulmasta ilmastoystävällisissä peruskorjaushankkeissa on vain voitettavaa. Energiankulutussäästöt näkyvät rakennuksen elinkaaren aikana nopeasti kustannussäästöinä, samalla vastataan asukkaiden toiveisiin ympäristöystävällisemmästä asumisesta ja lisäksi rahoitukseen voi saada marginaalihyödyn, Erkkilä sanoo.

Lisätietoa vihreästä rahoituksesta >