Kaikki ajankohtaiset

Kuntarahoitus

|

Kalle Kinnusesta Kuntarahoituksen ensimmäinen vastuullisuuspäällikkö

Kuntarahoituksen Sustainability Manager Kalle Kinnunen

Uudessa roolissaan Kinnunen vastaa ESG-strategian ja kehitystiekartan määrittämisestä, parhaiden käytäntöjen luomisesta sekä vastuullisuuden integroimisesta läpi Kuntarahoituksen liiketoiminnan.

–  Tehtäväni on vastata niin sisäisesti kuin ulkoisestikin eri sidosryhmien – kuten asiakkaidemme, sijoittajiemme ja valvojamme – odotuksiin ja vaatimuksiin sekä uusiin mahdollisuuksiin nopeasti muuttuvalla vastuullisuuden kentällä, Kalle Kinnunen kertoo.

– Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat tämän hetken suurimpia teemoja ja vahvistavat jatkuvasti asemaansa strategiamme perustana. Markkinoilla ja sääntelyssä tapahtuu valtavasti, joten meidän on panostettava entistä enemmän pysyäksemme vauhdissa mukana. Uuden vastuullisuuspäällikön ja juuri perustetun vastuullisuuden virtuaalitiimin avulla pystymme toivottavasti jatkossakin kutsumaan itseämme edelläkävijöiksi, kertoo Kuntarahoituksen pääomamarkkinoista ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Joakim Holmström.

Kuntarahoitus on Kinnuselle jo entuudestaan tuttu hänen oltuaan mukana eri kehitysprojekteissa.

– Kalle on saanut aikaisemmissa projektirooleissaan vahvan kokonaiskuvan toiminnastamme. Hänen vahva taustansa vastuullisuus- ja kehittämistehtävissä auttaa menestymään tässä koko organisaatiomme läpileikkaavassa tehtävässä, Holmström kertoo.

Työn merkityksellisyys ja mahdollisuus vaikuttaa motivoivat

Uusi vastuullisuuspäällikkö motivoituu työn merkityksellisyydestä.

– Erityisesti ilmastonmuutos on suurimpia kysymyksiä, joita ihmiskunnalla on ratkottavanaan. Rahoitus- ja myös kuntasektorilla on merkittävä rooli paremman tulevaisuuden rakentamisessa. Roolini Kuntarahoituksessa on itselleni keino saada mahdollisimman paljon positiivista vaikutusta aikaan, Kinnunen sanoo.

Vastuullisuus on jo sisäänrakennettu Kuntarahoituksen olemassaoloon ja toimintaan, ja yhtiön kestävän rahoituksen tuotteet saavat Kinnuselta kiitosta.

–Meillä on jo toimivat rahoitustuotteet ja olemme kansainvälisesti tunnustettu edelläkävijä vihreiden ja yhteiskunnallisten joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskijana. Asiakkaamme ympäri Suomea toteuttavat tälläkin hetkellä yhteiskunnallisesti ja ympäristön kannalta kestäviä investointeja, joita me olemme rahoituksellamme mahdollistamassa. Vastuullisuuskenttä kuitenkin kehittyy huimaa vauhtia, joten tehtäväni on varmistaa, että pysymme vauhdissa mukana – ja mielellään vielä hieman edellä, Kinnunen sanoo.

Uuden työnantajan ketteryys henkilömäärällisesti verrattain pienenä, mutta yhteiskunnallisesti merkittävänä ja taseella mitattuna Suomen kolmanneksi suurimpana luottolaitoksena kiehtoi Kinnusta.

– Omat vaikutusmahdollisuuteni talon sisällä ovat laajat ja saan tehdä koko organisaation läpileikkaavaa yhteistyötä. Mielestäni vastuullisuuspäällikön tehtävän perustaminen kertoo Kuntarahoituksen aidosta panostuksesta kestävään kehitykseen.

Sporttinen vastuullisuuspäällikkö palautuu työkiireistä urheilemalla.

– Kestävyys kuuluu myös vapaa-aikaani. Haastan itseäni kestävyysurheilemalla eli juoksemalla, pyöräilemällä tai uimalla, Kinnunen vitsailee.

Kalle Kinnunen

  • Aloittanut vastuullisuuspäällikkönä 6.4.2021
  • Motivoituu työn merkityksellisyydestä
  • Valmistunut ekonomiksi 2015 Lappeenrannan kauppatieteellisestä, on suorittanut myös CFA-tutkinnon
  • Asuu Vantaalla
  • Harrastaa juoksua, pyöräilyä ja uintia

Kuva: Aya Brace

Teksti: Jenni Heikkilä