Kaikki ajankohtaiset

Kuntarahoitus

|

Kuntarahoituksen miljardin euron viitelaina oli jättionnistuminen koronakriisin poikkeusolosuhteissa

Miljardin euron viitelainan järjestelyä kotitoimistoilla hoitivat Karoliina Kajova, Martin Svedholm, Miia Palviainen ja Antti Kontio Kuntarahoituksen varainhankinnan tiimistä.
Miljardin euron viitelainan järjestelyä kotitoimistoilla hoitivat Karoliina Kajova, Martin Svedholm, Miia Palviainen ja Antti Kontio Kuntarahoituksen varainhankinnan tiimistä.

Kuntarahoitus mandatoi viisivuotisen viitelainan tiistaina 14.4. ja merkintäkirjat avattiin seuraavana aamupäivänä. Alustava hintaindikaatio oli 20 korkopistettä yli vastaavan koronvaihtosopimuskoron. Kun lainan kysyntä kasvoi tunnissa kahteen miljardiin euroon, indikaatiota tiukennettiin +18 korkopisteeseen. Lopulta merkintäkirja kasvoi 3,6 miljardiin euroon ja viitelainan hinnoittelu tiukentui lopulta +16 korkopisteeseen.

Laina-allokaatiossa 46 % merkinnöistä jakautui keskuspankeille ja julkisille instituutioille, 45 % pankeille, 7 % rahastonhoitajille ja 2 % vakuutus- ja eläkerahastoille. 76 % sijoittajista tuli Pohjoismaiden ulkopuolisesta Euroopasta, 19 % Pohjoismaista, 4 % Amerikoista ja 1 % Aasiasta.

– Viitelainan menestys on loistava saavutus tällaisessa markkinatilanteessa. Poikkeuksellista oli sekin, että miljardin euron transaktio toteutettiin täysin etäyhteyksien kautta, sekä Kuntarahoituksen että järjestäjäpankkien toimesta. Tämä on hyvä osoitus siitä, että Kuntarahoitus hoitaa perustehtävänsä eli asiakkaidensa rahoituksen jatkuvuuden kaikissa tilanteissa, sanoo Kuntarahoituksen toimintaa pääomamarkkinoilla luotsaava Joakim Holmström.

– Kuntarahoituksen vuoden 2020 toinen euromääräinen viitelaina on vaikuttava suoritus. Järjestelyyn kohdistui erittäin laajaa sijoittajakiinnostusta hyvin haastavassa markkinatilanteessa. Liikkeeseenlasku ylimerkittiin moninkertaisesti, mikä kertoo Kuntarahoituksen vakiintuneesta sijoittajakunnasta, kommentoi Citi-pankin julkisen sektorin liikkeeseenlaskuista vastaava johtaja Philip Brown. Citi toimi yhtenä lainan järjestelijäpankeista.

Transaktion tiedot:

Issue Size:       EUR 1 billion
Settlement Date: 22 April 2020
Maturity Date:  22 April 2025
Coupon:   0% Fixed coupon
Re-offer Price:  100.476%
Re-offer Yield:  -0.095%
Re-offer vs Mid Swaps: +16 bps
Lead Managers:    Barclays / Citi / Morgan Stanley / Nordea

Lisätietoja:

Joakim Holmström, johtaja, pääomamarkkinat, puh. 09 6803 5674
Antti Kontio, osastonjohtaja, varainhankinta, puh. 09 6803 5634