Kaikki ajankohtaiset

Kuntarahoitus

|

Kuntarahoituksesta Carbon Accounting Financials -yhteistyöhankkeen (PCAF) jäsen

Ilmasto otettu kuva talvisesta metsästä ja tiestä Suomessa

PCAF on rahoituslaitosten yhteistyöhanke, jolla on jo 346 jäsentä ympäri maailmaa. Yhteistyön tavoitteena on kehittää ja ottaa käyttöön yhtenäinen tapa laskea ja raportoida rahoitustuotteiden kasvihuonekaasupäästöjä Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden edistämiseksi. Liittymällä Kuntarahoitus sitoutuu mittaamaan ja julkaisemaan omat päästönsä kolmen vuoden sisällä.

– Olemme jo aloittaneet rahoittamiemme päästöjen laskennan ja tavoitteena on julkaista ne etuajassa jo ensi vuonna. Tuleva sääntely tulee pakottamaan koko alan vielä samaan, mutta haluamme pysyä askeleen edellä, sanoo Kuntarahoituksen vastuullisuuspäällikkö Kalle Kinnunen.

Kinnunen odottaa yhteistyön alkamista innolla.

– Olemme jo soveltaneet PCAF:n ohjeistusta omassa päästölaskennassamme, mutta nyt jäsenenä pääsemme mukaan sen kehittämiseen. Tarvitsemme yhä tarkempaa tietoa, numeroihin pohjautuvia tavoitteita, läpinäkyvyyttä ja tekoja, jotta pääsemme yhteiseen hiilineutraalisuustavoitteeseemme, Kinnunen sanoo.

Suomen ainoana kuntasektoriin ja valtion tukemaan asuntotuotantoon keskittyvänä rahoittajana Kuntarahoituksella on yhdessä asiakkaidensa kanssa tärkeä rooli päästöjen vähentämisessä ja vihreän siirtymän vauhdittamisessa.

– Paras keinomme kannustaa asiakkaitamme kestäviin investointeihin on vihreä rahoitus. Lisäksi on tärkeää tuoda näkyvyyttä asiakkaidemme parhaille innovaatioille ja tuoda esiin kuntasektorin erikoisosaamista PCAF:n kaltaisissa yhteyksissä, Kinnunen sanoo.

Päästöjen vähentäminen vaatii ponnisteluja ja investointeja läpi yhteiskunnan. Kinnusen mukaan yhteistyössä on voimaa, ja suomalaiset kunnat ovat näyttäneet tästä hyvää esimerkkiä liittymällä Hinku-verkostoon.

– SYKE:n luotsaamassa verkostossa on jo 92 kuntaa, jotka ovat sitoutuneita tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Asiakkaillamme rakentaminen on merkittävä päästöjen lähde, joten erityisesti energiatehokkuuteen tulee nyt investoida päästöjen vähentämiseksi. Yhteistyöverkostoista tähän saa tietoa ja tukea, Kinnunen sanoo.

Lisätietoja

Kalle Kinnunen, vastuullisuuspäällikkö, varainhankinta ja vastuullisuus, 0400 489 425

Antti Kontio, yksikönjohtaja, varainhankinta ja vastuullisuus, 050 370 0285

Lue lisää:

PCAF: Financial institutions taking action