Kaikki ajankohtaiset

Digitaaliset palvelut

|

Kuntatodistuskauppa ja rahoituksen hakeminen verkkoon – asiointi sujuvoituu

Kuvassa nuori mies istuu pöydän reunallä kädessään toetokone.

Palvelujen digitalisoinnilla halutaan helpottaa ja joustavoittaa asiointia.

– Tuomme digiasioinnin sellaisiin kohtaamispisteisiin, joissa siitä on asiakkaille lisäarvoa, yksikönjohtaja Jukka Leppänen kertoo.

Kuntatodistussovelluksen tarjousnäkymä
Kuntatodistus-sovelluksen tarjousnäkymä

Ensimmäisenä käyttöön otetaan sovellus kuntatodistuskaupankäyntiin. Sen pilotointi alkaa kevättalvella, kaikkien asiakkaiden saataville digitaalinen kuntatodistuskauppa tulee myöhemmin keväällä.

– Sovelluksesta näkee heti kuntatodistuksen hinnan eri maturiteeteilla, vapaan limiitin ja kaiken muun päätöksenteossa tarvittavan informaation. Asiakas pystyy sopimaan uuden kuntatodistuksen liikkeeseenlaskusta helposti ja nopeasti, kehityspäällikkö Mikko Jouhtio kertoo.

Sovellusta rahoituksen hakemiseen pilotoidaan myös kevään aikana. Sen lisäksi, että digitaalinen palvelu sujuvoittaa asiointia Kuntarahoituksen kanssa, se auttaa asiakasta tekemään laadukkaita tarjouspyyntöjä myös muille rahoituksen tarjoajille.

– Ensimmäisessä versiossa asiakas voi laatia tarjouspyynnön, lähettää sen meille sekä ladata sen itselleen, jotta voi halutessaan hyödyntää samaa tarjouspyyntöä myös muiden rahoittajien kanssa asioidessaan, Leppänen tarkentaa.

Sovelluksesta näkee heti, mitkä tiedot ja asiakirjat tarjouspyyntöön tarvitaan, näin sitä ei tarvitse jälkikäteen täydentää. Tämä nopeuttaa tarjouspyynnön käsittelyä.

”Näyttää täydelliseltä!”

Sovelluksia on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Lähes 20 asiakasta on osallistunut kehittämiseen haastatteluin sekä prototyyppejä ja toteutuksia kommentoimalla.

– Asiakkaiden vastaanotto on ollut innostunut. Kommentit, kuten ”Näyttää täydelliseltä!” tai ”Otan mielelläni käyttöön heti, kun mahdollista” vahvistavat, että olemme oikealla tiellä – digitaalista palvelua odotetaan ja se tulee tarpeeseen, Jouhtio kertoo.

Henkilökohtainen asiakaspalvelu ei ole katoamassa mihinkään. Asiantuntijatyöhön vapautuu enemmän aikaa, kun rutiineja hoidetaan digitaalisissa palveluissa. Oman tutun asiakkuustiimin lisäksi uusi chat-asiakaspalvelu tukee digipalvelujen käytössä. Uusien sovelluksien käyttö on asiakkaille maksutonta.

– Harkitsemme huolella, mitä palveluja meidän kannattaa digitalisoida. Digitaalisen asioinnin täytyy tuottaa hyötyä sekä asiakkaalle että meille, Leppänen korostaa. – Meille ei myöskään tule palveluautomaatteja, ne eivät yksinkertaisesti sovellu meidän toimintaamme. Chatissakin on aina ihminen vastaamassa, hän jatkaa.

Kuntatodistuskauppa ja rahoituksen hakeminen ovat digitaalisen asioinnin päänavaus. Sovellusten kehittämistä jatketaan yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Myöhemmin tarkoituksena on tuoda myös muun muassa rahoituksesta sopiminen ja rahoituksen elinkaaren aikaiset tapahtumat osaksi digitaalista asiointia.