Löydä oma äänesi – yhteistyö Jennysvoices-tubettajan kanssa tavoittelee opintojaan ja uraansa suunnittelevia nuoria

Nuorten osaamisen tukeminen ja syrjäytymisen estäminen ovat tärkeä osa Kuntarahoituksen yhteiskuntavastuuta. Nuori Yrittäjyys ry on tuottanut Kuntarahoituksen tuella tulevaisuuttaan pohtiville nuorille oppimisportaaliin sisältöjä, jotka auttavat tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja antavat keinoja pyrkiä tavoitteitaan kohti. Osana tätä kumppanuutta Kuntarahoitus tekee yhteistyötä Jennysvoices-kanavasta tunnetun tubettajan ja ääninäyttelijän Jenny Pitkäsen kanssa. Kampanjan avulla halutaan tavoittaa nuoria, joille tulevaisuuden vaihtoehtojen pohtiminen on juuri nyt ajankohtaista.

Yhteistyössä tuotetulla YouTube-videolla Jenny Pitkänen kertoo tarinansa oman äänensä löytämisestä. Polku ei ole aina ollut helppo.

– Olen tavoitellut omaa unelma-ammattiani eli ääninäyttelemistä jo pitkään. Seitsemän vuotta sitten kävin ensimmäisessä äänitestissäni. Lähdin sieltä pois itkien: ajattelin etten osaa tätä ollenkaan. Olin tosi kokematon ja meinasin luovuttaa saman tien.

Pitkänen päätti kuitenkin rakentaa uraansa sosiaalisen median kanavien avulla. Nykyisin hänen Jennysvoices-kanavansa tunnetaan erityisesti dubbaamisvideoistaan ja sillä on yli 125 000 tilaajaa. Ammattitaito rakentuu harjoittelun kautta.

– Ajattelen että joka ikinen dubbausvideo, jonka julkaisen kanavallani, on harjoittelua kohti ääninäyttelijän ammattia, Pitkänen sanoo. Nykyisin hän on päässyt toteuttamaan unelma-ammattiaan lukuisissa sarjoissa ja elokuvissa.

Opetusohjelmista eväitä pitkälle elämään

Jenny Pitkänen osallistui itse Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan vuonna 2012 kotikaupungissaan Kajaanissa. Hän perusti tuolloin yhdessä luokkansa kanssa media-alan palveluita tarjoavan yrityksen, joka jatkoi toimintaansa usean vuoden ajan.

– Ohjelmasta opin monia asioita, joita hyödynnän vielä nykypäivänäkin. Ennen kaikkea olen kerännyt itsevarmuutta siitä, mitä osaan, mihin pystyn ja miten voin tuoda osaamistani esille. Sitä kautta sain ammennettua rohkeutta lähteä hakemaan ääninäyttelijäksi, Pitkänen kertoo.

Nopeasti muuttuvassa maailmassa toisen asteen opintojen ulkopuolelle jääminen on merkittävä syrjäytymisen riskitekijä. Kuntarahoitus haluaa tukea nuoria auttamalla heitä tunnistamaan omat vahvuutensa opinnoissa ja työelämässä menestymiseen.

Kuntarahoituksen tuella toteutetussa osaamisen kehittämisen moduulissa nuoret pääsevät muun muassa hahmottamaan unelmakarttaa ja pohtimaan konkreettisesti, voisiko omien unelmien inspiroimana syntyä toimiva bisnesidea. Oppikokonaisuus on saanut käyttäjiltään positiivista palautetta. Oppimisportaalin sisällöt löytyvät osoitteesta vuosiyrittajana.fi/osaaminen.

– Nuorten osallisuus ja onnistumisen kokemukset, yrittäjyyden suosion lisääminen mutta myös laajemmin motivoitunut ja aktiivinen asenne työntekoon ovat Suomen ja suomalaisten kuntien menestymisen edellytys. Kuntarahoitus haluaa kannustaa nuoria löytämään omat vahvuutensa, ja tämän vuoksi tuemme nuorten talous- ja työelämätaitoja tukemalla Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa, Kuntarahoituksen toimitusjohtaja Esa Kallio kertoo.

Uskalla yrittää -kisa huipentuu huhtikuussa

Kuntarahoitus on kumppanina myös Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla yrittää -kilpailussa, jossa se palkitsee kisassa parhaan perusasteen yrityksen omalla #Huomisentekijät-palkinnollaan.  

Koronakriisin takia Suomen parhaat NY-yritykset valitaan tänä vuonna verkossa. Alkukevään aikana yli 450 NY-yritystä ja yli 1400 opiskelijaa osallistui Uskalla Yrittää -semifinaaleihin 14 paikkakunnalla. Finaaliin on valittu yhteensä noin 75 NY-yritystä.

Uskalla yrittää -kisan voittajat julkaistaan torstaina 23.4.2020 järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa klo 9.30–11.30. Palkintojenjako tapahtuu suorana live-lähetyksenä osoitteessa uskallayrittaa.fi.

Kuntarahoituksen #Huomisentekijät-palkinnon voittava tiimi saa palkinnokseen Jenny Pitkäsen sparraussession. Sosiaalinen media on ollut keskeisessä roolissa Pitkäsen oman uran rakentumisessa ja hän on lupautunut sparraamaan voittajatiimiä joko heidän yrityksensä somemarkkinoinnissa tai tiimin jäsenten oman someosaamisen kehittämisessä. Sparraussession tarkempi sisältö sovitaan yhdessä voittajajoukkueen kanssa.

Nuori Yrittäjyys ry:n lisäksi Kuntarahoitus tukee myös Talous ja Nuoret TATin Yrityskylä-toimintaa. Maailman parhaana koulutusinnovaationa palkitussa suomalaisessa oppimiskokonaisuudessa kuudesluokkalaiset koululaiset oppivat käytännön taitoja työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta.

Kuva: Noora Tiihonen