Kaikki ajankohtaiset

Kuntarahoitus

|

Vuosi 2019 lukuina: Kuntarahoituksen vuosikertomus ja vihreän rahoituksen vaikuttavuusraportti on julkaistu

Kuntarahoituksen vuosikertomuksen 2019 kansikuva, jossa on Kotkan merimuseo sekä museossa laivan pienoismallia tutkiva poika.

Kuntarahoitus julkaisi 4.3.2020 vuosikertomuksen vuodelta 2019. Aiempina vuosina erillisenä raporttina julkaistu vastuullisuusraportti sisällytettiin nyt ensimmäistä kertaa vuosikertomuksen osaksi. Samalla yhtiö julkaisi myös ympäristöinvestointeihin suunnatun vihreän rahoituksen vaikuttavuusraportin.

Katso oheiselta videolta, kuinka toimitusjohtaja Esa Kallio ja rahoitustoiminnosta vastaava johtaja Aku Dunderfelt summaavat Kuntarahoituksen vuoden 2019.

Vastuullinen rahoitus laajenee

Kuntarahoitus on tarjonnut asiakkailleen vihreää rahoitusta vuodesta 2016 alkaen. Vihreän rahoituksen avulla yhtiö haluaa nopeuttaa ilmastotavoitteita tukevien hankkeiden yleistymistä Suomessa. Vuoden 2019 loppuun mennessä vihreää rahoitusta on myönnetty jo 101 hankkeelle ympäri Suomen ja rahoitusta on nostettu yli 1,263 miljardilla. Vihreällä rahoituksella mahdollistetaan ympäristöhyötyjen lisäksi moninaiset sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset sekä paikallisesti että alueellisesti.

– Myönnetyn vihreän rahoituksen määrä on kasvanut neljässä vuodessa tasaisesti noin 1,5 miljardiin euroon. Se on merkittävä määrä, mutta silti liian vähän. Tarvitsemme lisää edelläkävijöitä, jotka näyttävät muille toimijoille suuntaa ja tekevät näkyväksi ympäristöinvestointien hyötyjä. Kulttuurin on murruttava ympäristön kannalta kestäväksi kaikilla toimialoilla ja kaikissa investointipäätöksissä, sanoo Rami Erkkilä, joka vastaa Kuntarahoituksessa vihreän rahoituksen tuotekehityksestä.

Helmikuussa 2020 Kuntarahoitus toi ensimmäisenä pohjoismaisena rahoituslaitoksena markkinoille uuden yhteiskunnallisen rahoituksen tuotteen. Yhteiskunnallinen rahoitus on suunnattu asumisen, koulutuksen ja hyvinvoinnin hankkeisiin, jotka edistävät yhdenvertaisuutta, yhteisöllisyyttä tai alueiden elinvoimaa.

Kuntarahoituksen vuosikertomus 2019 >

Vihreän rahoituksen vaikuttavuusraportti 2019 >

Yhteiskunnallinen rahoitus >

Lisätietoja:

Soili Helminen, viestintä- ja yhteiskuntavastuupäällikkö, puh. 0400 204 853

Eeva Toivonen, ESG-analyytikko, puh. 050 464 3073