Kaikki podcastit

Huomisen talous: Maakuntaveron risut ja ruusut

Suomi suuntaa kohti tammikuun aluevaaleja, ja sote-uudistus etenee käytäntöön pitkän jahkailun jälkeen. Seuraava kiistakapula on kuitenkin jo löytynyt, sillä nyt eripuraa aiheuttaa maakuntavero.

Uusi verotuksen taso jakaa niin poliitikkoja kuin asiantuntijoita. Osa uskoo, että ilman hyvinvointialueiden verotusoikeutta sote-uudistus jää tyngäksi. Toiset varoittelevat maakuntaveron varjopuolista ja kehottavat painamaan jarrua.

Nostaisiko uusi verotuksen taso kokonaisveroastetta? Hillitsisikö verotusoikeus hyvinvointialueiden eriytymistä, vai heittäisikö se lisää vettä myllyyn? Onko maakuntavero esisoittoa kunnallisveron väistymiselle?

Huomisen talous -podcastissa pohditaan, tuleeko hyvinvointialueille verotusoikeus ja onko sille tilausta. Risuja ja ruusuja jakavat VATT:n johtava tutkija ja tutkimusohjaaja Teemu Lyytikäinen sekä Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja Helsingin yliopiston vero-oikeuden dosentti Timo Viherkenttä. Keskustelua vetää pääekonomistimme Timo Vesala. Kuuntele jakso!Huomisen talous -podcastia voit kuunnella SpotifyssaAcastissaApplen ja Googlen Podcastit -sovelluksissa ja SoundCloudissa. Syksyn aikana podcastia julkaistaan vuoroviikoin, joka toisen viikon tiistaina. Muistathan laittaa podcastin seurantaan, missä ikinä sitä kuunteletkaan.

Kuuntele myös aiemmat jaksot:

Huomisen talous -podcastin koko tuotannon löydät täältä.