Kaikki tiedotteet

Yhtiötä koskevat pörssitiedotteet

|

Standard & Poor’s vahvisti Kuntarahoituksen AAA-luottoluokituksen, mutta muutti samalla näkymät negatiivisiksi

Standard & Poor’s vahvisti Kuntarahoituksen AAA-luottoluokituksen, mutta muutti samalla näkymät negatiivisiksi valtion luokituksen mukaisesti

Luottoluokittaja Standard & Poor’s on vahvisti Kuntarahoituksen pitkäaikaisen varainhankinnan AAA-luottoluokituksen, mutta muutti samalla luottoluokituksen näkymät negatiivisiksi. Muutos näkymien osalta on suora seuraus Suomen valtion vastaavan luokituksen näkymien heikennyksestä. Kuntarahoituksen pitkäaikaisen varainhankinnan luottoluokitus on nyt AAA (negatiivinen). Lyhytaikaisen varainhankinnan luottoluokitus on edelleen paras mahdollinen A-1+.

Kuntarahoituksen luokituksen näkymien muutos ei johdu yhtiön omasta toiminnasta. Standard & Poor’sin luottoluokitusmenetelmän mukaan kuntasektorilla ei voi olla valtiota korkeampaa luottoluokitusta. Koska Suomen valtion luottoluokitus vahvistettiin negatiivisin näkymin 11.4.2014, myös Kuntarahoituksen luokituksen näkymiä muutettiin nyt vastaavasti. Standard & Poor’s toteaa luottoluokitustiedotteessaan, että Kuntarahoituksen luottoluokituksen näkymät palautuvat vakaiksi, mikäli valtion näkymät muutetaan vastaavasti vakaiksi.

Lisätietoja:

Kuntarahoitus Oyj

Varatoimitusjohtaja Esa Kallio
Puh. (09) 6803 6231, 050 337 7953