Kaikki ajankohtaiset

Digitaaliset palvelut

|

Digitaalinen kuntatodistuskauppa nyt käytössä – ”helppous yllätti”

Kuvassa nuori mies istuu pöydän reunallä kädessään toetokone.

Kuntatodistuskauppaa voi nyt tehdä digitaalisesti. Kaupankäynti Kuntarahoituksen asiointisovelluksessa on helppoa ja nopeaa. Sovelluksessa asiakas näkee saman tien vapaana olevan limiitin, voimassa olevat liikkeeseenlaskut sekä hinnoittelun kaikille maturiteeteille.

Ensimmäisen kaupan sovelluksessa teki Apotti, joka tekee kuntatodistuskauppoja noin kerran kuussa.

–Sovellus on hyvin ketterä ja intuitiivinen. Siinä voi mallintaa korkoskenaarioita ja näin ollen analysoida nostoajan pituutta tarkasti. Aiemmin, kun kauppaa käytiin sähköpostitse muiden töiden lomassa, oli riski, että kaupan vahvistaminen olisi jäänyt kesken. Nyt kauppa onnistuu yhdellä suorituksella, Apotin controller Noora Hyttinen sanoo.

Loviisa oli ensimmäinen kuntatodistuskaupan uudessa asiointisovelluksessa tehnyt kunta. Kaupunki tekee kuntatodistuskauppoja noin kerran kvartaalissa.

– Sovellus oli selkeä, sen käytön helppous jopa yllätti. Ennen kuntatodistuskauppa oli sähköpostien kirjoittelua tarjouksen pyytämisestä kaupan vahvistamiseen, nyt kaupanteko onnistui parilla klikkauksella, Loviisan kaupungin talouspäällikkö Frederik Böhme kertoo.

Pilottiasiakkaat ovat kevään aikana testanneet palvelua ja usealle asiakkaalle on jo avattu oikeudet digitaaliseen kaupankäyntiin.

– Kaikki palvelua testanneet ovat olleet tyytyväisiä palveluun. Tavoitteenamme on siirtää kaikki kuntatodistuskaupankäynti verkkoon vuoden loppuun mennessä, Kuntarahoituksen yksikönjohtaja Jukka Leppänen kertoo.

Sovelluksen käyttöönotto vaatii digitaalisen asioinnin palvelusopimuksen tekemisen sekä vahvistuksen henkilöistä, joilla on oikeus käydä kuntatodistuskauppaa. Henkilöt kirjautuvat sovellukseen vahvan tunnistautumisen kautta.

– Sopimusasiat hoituvat nopeasti, sovelluksen voi saada käyttöön jo samana päivänä. Sovelluksen käyttöönotto hoituu oman asiakkuustiimin kautta, Leppänen sanoo.

Asiointisovelluksen käyttöön pääsee tutustumaan verkkokoulutuksissa 16. ja 31.8. Lisätietoja koulutuksista täältä.