Kaikki ajankohtaiset

Kuntarahoitus

|

Kehittämistyötä ulkoisen laskennan parissa: Financial Controller Sari Salmea kiinnostavat tarinat ja prosessit lukujen takana

Sari Salmi lähikuvassa Kuntarahoituksen toimistolla kuvattuna.

Salmen kiinnostus ulkoiseen laskentaan ja taloudenohjaukseen syttyi työn kautta.

– Opin töitä tekemällä hahmottamaan, mitä halusin isona tehdä. Lukion jälkeen työskentelin pankissa ikuista välivuotta viettäen, kunnes aloin töiden ohella opiskella iltaopintoina laskentatoimea ja tilintarkastusta Haaga-Heliassa, Salmi kertoo.

Tradenomiksi valmistuttuaan hän eteni urallaan suurten ja keskisuurten yritysten rahoituksen asiantuntijatehtävistä asiakkuusvastaavaksi. Tarinat yritysten numeroiden takana ohjasivat Salmen ennen pitkää analyytikon tehtäviin, kunnes hän siirtyi vastaamaan kansainvälisen pankin Suomen liiketoiminnan suurten luottoriskien ulkoisesta ja sisäisestä raportoinnista sekä niiden prosessien kehittämisestä. Samalla toive kehittää raportointia ja tehdä laajemmin ulkoista laskentaa kasvoi suuremmaksi.

– Elokuussa 2018 Kuntarahoituksessa avautui mahdollisuus toteuttaa pitkäaikainen unelmani päästä talousosastolle kehittämään ja toteuttamaan laskentaa ja tilinpäätösraportointia. Minulle oli tehtävää hakiessani hyötyä siitä, että olin kartuttanut vahvaa osaamista pankkiliiketoiminnan erilaisista lainaportfolioista, kehittämisestä ja luottoriskien raportoinnista.

Nyt Salmi työskentelee viidettä vuotta Kuntarahoituksen talousosastolla financial controllerina. Päivittäiseen työhön kuuluvat erilaiset projektit ja taloudellisen raportoinnin kehittäminen, joiden lisäksi hän vastaa ESEF-tilinpäätösraportoinnista.

Ylpeästi kuntarahoituslainen

Töissä parasta ovat työkaverit ja mahdollisuus oppia jatkuvasti uutta. Tärkeäksi nousevat myös itsenäisyys ja luottamus: vastuu tuntuu Sarista luottamuksen osoitukselta.

– Olen kuntarahoituslainen ja ylpeä työnantajastani ja kollegoistani. Yli 15 vuoden uraani rahoitusalalla mahtuu useampi työnantaja, ja viimein koen, että olen löytänyt oman paikkani. Olemme vahva, kansainvälisesti toimiva asiantuntijaorganisaatio. Teemme merkittävää työtä Suomen hyvinvoinnin rahoittamisessa ja rakennamme vastuullisempaa rahoitusta päivittäin.

Rento ilmapiiri, matala hierarkia ja lukuisat kehitysmahdollisuudet tekevät työstä mieluisaa.

– Tiiviiseen porukkaan ei mahdu siiloja. Täällä nähdään ihminen ihmisenä läpi organisaation ja matala hierarkia on totta arjessa. Käytävällä vaihdetaan kuulumisia niin lähikollegoiden kuin johtoryhmänkin kanssa. Mitä tulee oman työnkuvan kehittämiseen, muutoksien taustalla on avoin vuorovaikutus esihenkilön kanssa. Tavoitteista keskustelemalla minulle on tarjoutunut palkitsevia haasteita.

Pallopelejä, paloautoja ja perhe-elämää

Tällä hetkellä Sarin vapaa-aika kuluu tiiviisti kolmivuotiaan esikoisen kanssa.

– Perhe tuo vastapainoa työviikkoon. Lapseni ottaa sen ajan, mitä hän tarvitsee. Pikkuautojen, junaratojen ja duplojen parissa unohtuvat niin tilinpäätösasiat kuin pöydällä olevat projektit. Kuntarahoituksessa on töissä muitakin lapsiperheellisiä, mikä luo mukavaa ilmapiiriä, kun kollegat ymmärtävät hyvin arjen realiteetteja.

Oman työn merkityksellisyys on lähempänä arkea lapsen myötä.

– Lapseni kautta kaupungin julkiset palvelut ovat taas itsellekin ajankohtaisia. Tuntuu, että näen konkreettisesti sen hyödyn, mitä Kuntarahoituksen työllä saadaan aikaan.

Perheen kanssa puuhastelun lisäksi Salmi pitää ulkoilusta, golfista, sulkapallosta ja laskettelusta. Nuorempana jalkapalloon ja salibandyyn hurahtanut Salmi on opetellut pitämään kilpailuvietin erillään harrastamisesta.

– Lukiossa havahduin, että jalkapallosta oli kasvanut kokonaisvaltainen ja intensiivinen osa arkeani. Koska kouluun ja työhön panostaminen oli minulle tärkeää, aloin etsiä tapoja liikkua puhtaasta liikkumisen ilosta. Viime aikoina lapseni on inspiroinut minua tässäkin asiassa. Paloautot ovat hänestä mahtavia, joten teemme pikkulenkkejä Erottajan paloasemalle niitä ihastelemaan, pyöräilemme ja käymme metsäretkillä Nuuksiossa.


Meillä töissä -sisältösarja kertoo kuntarahoituslaisten arjesta ja siitä, millaista on työskennellä yhdessä Suomen vaikuttavimmista luottolaitoksista. Lue lisää Kuntarahoituksesta työnantajana Töihin Kuntarahoitukseen -sivultamme!

Teksti: Sara Pitzén
Kuva: Sami Lamberg