Huomisen talous: Pakotteet kiristyvät ja inflaatio kiihtyy – katkeaako energiakauppa Venäjän kanssa?

Venäjän hyökkäyssota saa yhä julmempia piirteitä, ja lännen pakotteet kiristyvät päivä päivältä. Talouskasvu ottaa kolauksen, mutta taantuma ei vielä näytä todennäköiseltä, arvioi pääekonomistimme Timo Vesala Huomisen talous -podcastissa.

EU-maat pääsivät sopuun uusista Venäjä-pakotteista, jotka rajoittavat unionin ja Venäjän välistä energiakauppaa. Maat olivat yksimielisiä kivihiilestä, mutta energiakaupan todelliseen selkärankaan, öljyyn ja maakaasuun, ei toistaiseksi kajota. Sodan kauhujen paljastuessa julkinen paine kuitenkin kasvaa, ja energiakaupan täysimittainen alasajo on vain ajan kysymys, arvioi pääekonomistimme Timo Vesala Huomisen talous -podcastissa.

Sysääkö öljy- ja kaasuhanojen kiristyminen euroalueen taantumaan? Entä vieläkö keskuspankit saavat ennätyskorkean inflaation kuriin?

Jaksossa Vesala pohtii sodan uusimpia käänteitä talouden näkökulmasta ja avaa Kuntarahoituksen huhtikuun markkinakatsauksen taustoja. Haastattelijana Roope Huotari. Tutustu uuteen markkinakatsaukseen täällä! (linkki)

Kevätkauden aikana Huomisen talous -podcast ilmestyy vuoroviikoin, joka toisen viikon tiistaina. Seuraa podcastia SpotifyssaApplen ja Googlen Podcastit -sovelluksissa ja SoundCloudissa, niin saat uudet jaksot ensimmäisten joukossa kuunteluun.

Kuuntele myös aiemmat jaksot:

Huomisen talous -podcastin koko tuotannon löydät täältä.