Huomisen talous: Voiko sääntelyllä muuttaa maailmaa?

Sääntelyn vauhti rahoitusalalla on kiihtynyt 80-luvulta alkaen, ja finanssikriisi lisäsi kierroksia entisestään. Onko kaikki sääntely hyvästä, ja voiko sääntelyllä todella muuttaa maailmaa? Huomisen talous -podcastin kevätkauden avausjaksossa Kuntarahoituksen Kalle Kinnunen ja Mari Tyster.

Rahoitusala on yksi säännellyimmistä elinkeinoelämän osa-alueista. Vaatimuksia kohdistuu niin tiedonantoon, pääomapuskureihin kuin rahoitettaviin kohteisiin. Sääntelyn pohjimmainen tarkoitus on muuttaa maailmaa paremmaksi, mutta vastaavatko toimet tavoitteisiin?

Pysyykö ala päätähuimaavan sääntelytahdin vauhdissa, vai tulisiko välillä vetää henkeä? Miten Basel III:n kaltaiset entistä tiukemmat pääomavaateet tai EU:n kestävän kehityksen taksonomia muuttavat rahoitusalan toimintaa?

Huomisen talous -podcastin kevätkauden avausjaksossa puidaan rahoitusalan kiristyvää sääntelyä. Keskustelemassa Kuntarahoituksen vastuullisuuspäällikkö Kalle Kinnunen sekä lakiasioista ja viestinnästä vastaava johtaja ja toimitusjohtajan sijainen Mari Tyster.

Kevätkauden aikana Huomisen talous -podcast ilmestyy vuoroviikoin, joka toisen viikon tiistaina. Seuraa podcastia SpotifyssaApplen ja Googlen Podcastit -sovelluksissa ja SoundCloudissa, niin saat uudet jaksot ensimmäisten joukossa kuunteluun.

Kuuntele myös aiemmat jaksot:

Lue myös:

Huomisen talous -podcastin koko tuotannon löydät täältä.