Huomisen talous: Suomen talous toipuu hitaasti, kuntakenttä hitaammin

Podcastissa vietetään vuoden 2024 ensimmäisen suhdanne-ennusteen etkoja. Makrotaloutta perkaa Timo Vesala ja kuntatalouteen pureutuu Lauri Pekkilä.

Suomen kannalta keskeiset vientimarkkinat ovat selviytyneet talouden haasteista verraten vahvasti, mutta tilanne on vielä kaukana optimaalisesta. Siinä missä kansantalouden polku näyttää kuoppaiselta, mutta vie hitaasti kohti valoisempaa tilannetta, kuntapuolella varaudutaan siihen, että haastava näkymä kestää pidempään.

Millä keinoin kunnat saisivat lainakantansa kasvun hallintaan? Muhiiko yllättävän hyvänä pysyneessä työllisyysasteessa vielä ikäviä yllätyksiä? Avaako korkotason lasku tapahtuessaan talouden tulppaa? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Huomisen talous -podcastissa: jakson juontaa Tuomas Mäkinen ja ääneen pääsevät Kuntarahoituksen pääekonomisti Timo Vesala ja Inspiran julkisen talouden asiantuntija Lauri Pekkilä. Kuuntele jakso!


Kuuntele ja seuraa Huomisen talous -podcastia Spotifyssa, Soundcloudissa sekä Applen ja Googlen podcast-palveluissa. Kuuntele myös kevätkauden muut jaksot:


Kuntarahoitus julkaisee suhdanne-ennusteen Q1/2024 tiistaina 12. maaliskuuta klo 10. Julkaisu tapahtuu verkossa: voit ilmoittautua tilaisuuteen täällä (linkki). Jos et pääse mukaan tapahtumaan, voit myös tilata esitysmateriaalin täällä (linkki).