Kaikki ajankohtaiset

Kuntarahoitus

|

Kuntarahoituksen ja SEKin viestintäyhteistyölle tunnustusta alan arvostetussa Finnish Comms Awards -kilpailussa: voitto rohkeasta sidosryhmäviestinnästä sekä kaksi ehdokkuutta

Valistuskategorian voittava työ ”Rohkealla sidosryhmäviestinnällä esiin myllerryksen keskellä” oli kilpailun tuomariston mukaan upea osoitus pitkästä ja saumattomasta sekä hedelmällisestä yhteistyöstä Kuntarahoituksen ja yhtiön pitkäaikaisen viestintäkumppanin SEKin välillä.  

Viime vuoden keväällä lanseerattu keskustelupaperi teki vaikutuksen tuomaristoon nostamalla rohkeasti esiin suomalaisten kuntien vaikeita haasteita. Julkaisussa etsitään ratkaisuja kestävän kehityksen ja kuntatalouden kipupisteisiin muuttuvassa maailmassa. Julkaisun yhteydessä järjestettiin keskustelutapahtumia ja rakennettiin monipuolisia sisältöjä paperin teemoista. Aihetta käsiteltiin myös esimerkiksi Kuntarahoituksen Huomisen talous –podcastissa. 

–Kuntarahoituksen työ näkyy asiakkaidemme eli suomalaisten kuntien ja asuntorakennuttajien kautta meidän kaikkien suomalaisten arjessa. On mahtavaa, että pystymme palveluidemme lisäksi myös viestinnällä tarjoamaan konkreettista apua asiakkaidemme tärkeään työhön, sanoo Kuntarahoituksen viestintäasiantuntija Jenni Heikkilä. 

Voitokkaan sidosryhmäviestinnän lisäksi kiitosta tuli myös Kuntarahoituksen pitkäjänteisestä vastuullisuusviestinnästä, joka pääsi kilpailun shortlistalle. Vuosina 2021–22 viestinnän keskeisenä teemana on ollut ilmastonmuutos ja sen vaikutukset kuntiin ja yleishyödyllisiin asuntorakennuttajiin.  

– Tänä vuonna järjestimme esimerkiksi neliosaisen Ilmasto & kunnat -tapahtumasarjan, jossa pureuduttiin luonnon monimuotoisuuden edistämiseen kunnissa, ilmastolain uudistumiseen, vähähiiliseen rakentamiseen sekä vastuullisuuden viemiseen strategiasta käytäntöön. Tärkeä yhteiskunnallinen ulostulo on myös Kestävä asuminen -julkaisu, jolla haluamme herättää keskustelua valtion tukeman asuntotuotannon uudistamisesta ja kehittämisestä, Heikkilä kertoo.

Finnish Comms Awards on viestintätoimistojen ja asiakkaiden yhteinen kilpailu, jossa asiakkaan tavoitteiden tukeminen vaikuttavalla viestintäosaamisella tai haasteen ja ongelman ratkaiseminen yhdessä ovat pääroolissa. Kilpailu nostaa esiin viestintäyhteistyökumppanin kanssa tehtävän yhteistyön arvoa, kokemusta ja vaikuttavuutta liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamisessa. 

Voittava työ: 

Kategoria: Valistus (B2B-viestintä) 

Kuntarahoitus: Rohkealla sidosryhmäviestinnällä esiin myllerryksen keskellä 

Kuntarahoitus Oyj & Oy SEK Ab 

Tuomariston perustelut: Upea kuvaus pitkästä ja saumattomasta sekä hedelmällisestä yhteistyöstä asiakkaan ja toimiston välillä. Keskustelupaperin lanseeraus osoitus ajan hengessä elämisestä – asiakas on avoin keskusteluun, jossa on erittäin vaikeita ja haastavia aiheita ja teemoja – ja se on totisesti tuottanut tulosta ja johtanut seuraaviin askeleihin. Luottamus toimistoon on käsinkosketeltavaa. 

Ehdokkuudet shortlistalla: 

Kategoria: vastuullisuusviestintä (CSR, ESG, Sustainability) 

Kuntarahoitus: Vastuullisuus viestinnän ytimessä 

Kuntarahoitus Oyj & Oy SEK AB 

Kategoria: yritys- ja yhteisöviestintä (ulkoinen) 

Kuntarahoitus: Rohkealla sidosryhmäviestinnällä esiin myllerryksen keskellä 

Kuntarahoitus Oyj & Oy SEK Ab