Kaikki ajankohtaiset

Kuntarahoitus

|

Kuntarahoituksen puolivuosikatsaus tammi–kesäkuulta 2022 on julkaistu: liiketoiminta jatkui vakaana toimintaympäristön turbulenssista huolimatta

Puolivuosikatsauksen kansi elokuu 2022

Kuntarahoituksen liikevoitto ilman realisoitumattomia käyvän arvon muutoksia oli vuoden ensimmäisellä puolikkaalla 74 miljoonaa euroa. Viime vuoden vastaavan ajan ennätystulos oli 108 miljoonaa euroa. Tänä vuonna tuloksen pieneneminen oli ennakoitua, sillä siihen vaikutti viime vuoden loppupuolella toteutettu asiakasluottojen hinnoittelu-uudistus asiakkaiden eduksi.

Uuden luotonannon määrä oli alkuvuonna noin kaksi miljardia euroa ja pitkäaikaisen asiakasrahoituksen kanta kasvoi 2,6 prosenttia 29,8 miljardiin euroon. Vihreän rahoituksen kanta kasvoi 2,7 miljardiin euroon ja vuonna 2020 lanseeratun yhteiskunnallisen rahoituksen kanta lähes 1,3 miljardiin euroon.

Alkuvuoden uuden pitkäaikaisen varainhankinnan määrä oli lähes kuusi miljardia euroa. Konsernin tase kasvoi lähes 47,5 miljardiin euroon. – Koronan muuttamasta arjesta oli ennakoitu tulevan uusi normaali, mutta eurooppalaisen sodan sytyttyä tulevaisuus on vielä sumuisempi kuin odotimme. Kaiken epävarmuuden keskellä on kuitenkin tärkeää todeta, että me Kuntarahoituksessa teemme joka päivä töitä epävarmuuden vakauttamiseksi ja asiakkaiden toimivan arjen varmistamiseksi, Kuntarahoituksen toimitusjohtaja Esa Kallio sanoo. 

Kuntarahoituksen vakavaraisuus on erittäin vahva. Yhtiö julkaisee maanantaina 8.8. myös Pilari III -selvityksen, joka koskee konsernin riski- ja vakavaraisuustietoja.