Kaikki ajankohtaiset

Varainhankinta

|

Nasdaq Helsingistä Kuntarahoituksen bondien uusi listauspaikka

Joakim Holmström Kuntarahoituksesta ja Henrik Husman Nasdaq Helsingistä

Kuntarahoitus listasi 5.4.2019 neljä viitelainaansa Nasdaq Helsinkiin. Joukkovelkakirjat liittyvät Kuntarahoituksen 30 miljardin euron EMTN-ohjelmaan (Euro Medium Term Note).

Neljän joukkovelkakirjalainojen listaaminen Helsinkiin on ensimmäinen askel sille, että jatkossa Kuntarahoitus listaa kaikki samaan ohjelmaan liittyvät listautumista vaativien uusien joukkovelkakirjojen liikkeellelaskut Nasdaq Helsinkiin. EMTN ovat keskipitkän aikavälin euromääräinen velkakirjojen ohjelma, jolla liikkeeseenlaskija voi kerätä pääomia ulkomaisilta markkinoilta. 

– Olemme iloisia siitä, että Nasdaq Helsinki on jatkossa uusien bondiemme listautumispaikka. Kuntarahoitus on yksi aktiivisimmista joukkovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskijoista Suomessa, ja meillä on laaja ja kasvava kansainvälinen sijoittajakunta. Nasdaq Helsinki on tunnettu markkinapaikka ja näin ollen luonnollinen valinta meille, sanoi Kuntarahoituksen pääomamarkkinoista vastaava johtaja Joakim Holmström.

– Haluamme olla mukana rakentamassa vahvaa ja dynaamista pohjoismaista pääomamarkkinaa, ja olemme tyytyväisiä, kun saamme tehdä siinä yhteistyötä Kuntarahoituksen kanssa. Viime vuonna toimme vastuullisten joukkovelkakirjojen markkinasegmentin Suomeen. Ensimmäinen liikkeeseenlaskija oli Kuntarahoitus, joka listasi uudelle markkinalle kaksi vihreää joukkovelkakirjalainaansa. Kuntarahoitus on markkinajohtaja ja olemme iloisia Kuntarahoituksen listatessa lisää bondeja Helsinkiin tänään. Haluamme kehittää Suomeen vahvan joukkovelkakirjalainojen markkinan ja toivomme, että Kuntarahoituksen esimerkki rohkaisee muitakin liikkeellelaskijoita liittymään markkinoillemme, sanoi Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman.

– Kuntarahoituksen vihreiden joukkovelkakirjalainojen listaus viime vuonna herätti paljon huomiota ja uskon, että se rohkaisi myös muita potentiaalisia vihreiden joukkovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskijoita. On selvää, että vastuullisten bondien markkinat tulevat kasvamaan Suomessa, koska Suomi on maailman johtavia yhtiöiden vastuullisuudessa ja läpinäkyvyydessä, sanoi Ann-Charlotte Eliasson, Nasdaqin joukkovelkakirjalainalistautumisten Pohjoismaiden johtaja.