Kaikki ajankohtaiset

Näkökulmat

|

Esa Kallio: Nuoret luovat Suomen uutta tarinaa

Syksyn koitettua olemme taas isojen asioiden äärellä. Uudella hallituksella on edessään suuria ja vaikeita päätöksiä. Maailmalta kantautuvat uutiset aiheuttavat epävakautta markkinoilla. Suhdanneherkkä Suomen talous reagoi muutoksiin nopeasti, ja voi maailmantalouden sakatessa ajautua liialliseen velkaantumiseen.

Demografinen kehitys Suomessa on epäsuhdassa, mikä on kaupungistumisen ohella myös asiakkaidemme huolena. Samalla, kun kasvukeskukset painiskelevat jatkuvasti lisääntyvän asukasmäärän aiheuttaminen haasteiden parissa, osa kunnista miettii kuumeisesti, miten saada uusia asukkaita – tai edes nykyiset pidettyä.

Tilanne ei onneksi ole niin synkkä kuin äkkiseltään vaikuttaa. Ilahduttavasti yhä useammin pulpahtaa esiin tarinoita kunnista, joissa pito- ja elinvoimaa on saatu ammennettua oman paikkakunnan luontaisista vahvuuksista. Tässä lehdessä kerrottava Kyrö Distilleryn ja Isonkyrön tarina on tästä mainio esimerkki.

Puitteet ja mahdollisuudet kansalaisten kaikelle toiminnalle, hyvinvoinnille ja yrittämiselle luodaan kunnissa. Yhteistyö, yritykset ja työpaikat ovat kunnalle elinehto, kuten Isonkyrön kunnanjohtaja artikkelissamme toteaa. Moni organisaatiokin peräänkuuluttaa työntekijöiltä yrittäjämäistä asennetta. Sitä todella tarvitaan, jotta tämän maan ainutkertainen ja hieno tarina voi jatkua.

Kuntarahoitus on tehnyt kolmekymmentä vuotta työtä Suomen ja kuntien hyvinvoinnin eteen. Rahoittamiemme kohteiden kautta olemme läsnä suomalaisten arjessa lähes jokaisessa kunnassa. Sen lisäksi, että strategiamme mukaisesti palvelemme asiakkaitamme yhä monipuolisemmin ja jaamme asiantuntemustamme entistä avoimemmin, olemme viime vuosina tehneet yhteistyötä eri tahojen kanssa useissa yhteiskunnallisissa hankkeissa.

Suomen tulevaisuuden tarinan luomisessa nuoret, heidän osaamisensa ja asenteensa, ovat avainasemassa. Haluamme olla mukana tukemassa ja kannustamassa heitä, ja juhlavuotemme kunniaksi tiivistämmekin kumppanuuttamme Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa. NY:n ohjelmissa koululaiset ja opiskelijat oppivat yrittäjyyden lisäksi tunnistamaan omia vahvuuksiaan sekä tärkeitä työelämä- ja taloustaitoja. Yhteistyössä oppii nuoren lisäksi vanha ­– on ollut ilo huomata, miten innovatiivisia, rohkeita ja taitavia nykynuoret ovat! Nöyrällä korvalla kuuntelen heidän ajatuksiaan.

Olen ylpeä ja onnellinen siitä, että henkilöstössämmekin on paljon nuoria. Kuntarahoituksen voidaan sanoa viime vuosein aikana käyneen läpi myös henkisen nuorennusleikkauksen, kun yhtiön strategiaa ja brändiä on uudistettu. Tämä näkyy nyt myös uutena visuaalisena ilmeenä sekä uudistuneena verkkosivustonamme. Osoitteesta kuntarahoitus.fi löytyy nyt koko konsernin palvelut rahoitusprosessin eri vaiheisiin sekä paljon kiinnostavaa ja hyödyllistä ajankohtaista sisältöä, muun muassa pääekonomistimme Timo Vesalan näkemyksiä talouden ja markkinoiden liikkeistä. Kannattaa tutustua!

Uudistumistyötä olemme tehneet tiiviisti asiakkaitamme kuunnellen ja niin aiomme tehdä edelleen. 30 vuotta kuntasektorin kumppanina on vasta alkua – rakennetaan Suomen hienoa tarinaa yhdessä myös seuraavat vuosikymmenet.

Esa Kallio
toimitusjohtaja
Kuntarahoitus Oyj
Twitter @EsaKallio1