Kaikki podcastit

Oikeudenmukainen kestävyysmurros, kunnissa ja globaalisti

Maailma elää murroksen aikaa, jossa niin valtiot, yritykset kuin tavalliset ihmisetkin pyrkivät muuttamaan toimintaansa kestävämpään suuntaan. Kehitykseen liittyy kuitenkin kiperiä kysymyksiä siitä, pystyykö yhteiskunta käymään läpi näin suuren muutoksen tavalla, joka on kaikille oikeudenmukainen. 

Kohteleeko kestävyysmurros Suomessa eri ryhmiä ja alueita tasapuolisesti? Mistä meidän tulee elintasossamme ja hyvinvoinnissamme luopua – mitä ehkä voimme saada tilalle? Ja mitä kunnat ja kaupungit voivat paikallisella tasolla tehdä, jotta siirtymä olisi vakaa ja toisi ennemmin mahdollisuuksia kuin uhrauksia? Muun muassa näistä kysymyksistä pääekonomisti Timo Vesalan vieraina ovat keskustelemassa Suomen ympäristökeskus Syken erikoistutkija ja ryhmäpäällikkö Katriina Alhola ja Pellervon taloustutkimus PTT:n tutkimusjohtaja Olli-Pekka Ruuskanen. Kuuntele jakso! 


Kuuntele ja seuraa Huomisen talous -podcastia Spotifyssa, Soundcloudissa sekä Applen ja Googlen podcast-palveluissa. Kuuntele myös kevätkauden muut jaksot: 

Tässä jaksossa