Kaikki ratkaisut
Investointi: 8,7 milj. € | Laina

Leväsen palvelukeskus

Asunnot

Uudiskohde

Lokakuussa 2023 valmistunut tehostetun palveluasumisen yksikkö tuo kuopiolaisille ikäihmisille esteettömät ja modernit asuintilat.

Asiakkaan nimi

Niiralan Kulma

Kohteen sijainti

Kuopio

Alue

Itä-Suomi

Insvestointikohde

Asunnot

Investointityyppi

Uudiskohde

Hankkeen lähtötilanne ja tarve

Kuopion kaupunki oli selvittänyt ikäihmisten asumistarpeita kaupungissa ja sen pohjalta linjannut, kuinka paljon tehostettua asumista tarvitaan. Kaupunki päätti purkaa palvelukeskuksen entisen päärakennuksen ja rakennuttaa sen tilalle uuden. Vanha rakennus oli huonokuntoinen eikä sinne saatu mahtumaan nykyaikaista tekniikkaa matalan kerroskorkeuden vuoksi. Haasteita aiheutti myös runkosyvyys, joka ei mahdollistanut tehokkaita ja toimivia asuinneliöitä.

Kaupungin omistama ara-toimija, vuokrataloyhtiö Niiralan Kulma valittiin uuden Leväsen palvelukeskuksen rakennuttajaksi. Kohteen suunnittelutyö käynnistyi keväällä 2021.

Toteutustapa

Oma toteutus

Toteutustavan valintaperusteet

Niiralan Kulma toteutti urakan kilpailutetulla jaetulla urakkamallilla. Yhtiö valitsi tämän toteutustavan, koska sillä oli aiempaa kokemusta kilpailu-urakan kustannustehokkuudesta sekä oma ammattitaitoinen rakennuttajaorganisaatio.

Hankkeen koko

8,7 M Eur

Rahoitusmalli

Laina

Rahoitusmallin valintaperusteet

Niiralan Kulma on ara-toimija, joka tekee asuntotuotantoa pitkällä korkotuella. Yhtiö hakee aina rahoitusta kilpailuttaessaan tarjouspyynnöt usealta pankilta ja valitsee kokonaistaloudellisimman tarjoajan. Kuntarahoituksen yhteiskunnallinen rahoitus tarjosi tässä hankkeessa taloudellisesti parhaan vaihtoehdon.

Toteutunut hanke

Niiralan Kulma haluaa panostaa vastuulliseen rakentamiseen Kuopion alueella. Viime vuosina yhtiö on rakentanut kaikkiaan kymmenen uutta kohdetta Kuntarahoituksen vihreällä ja yhteiskunnallisella rahoituksella. Leväsen palvelukeskus valmistui niistä viimeisimpänä lokakuussa 2023.

Valmistunut kohde on hyvinvointialueen tehostetun palveluasumisen yksikkö, jossa on 60 asumispaikkaa. Se parantaa kuopiolaisten ikäihmisten esteetöntä ja tuettua asumista. Uudessa palvelukeskuksessa on panostettu yhteisöllisyyteen. Kohteeseen on rakennettu yhteisiä oleskelutiloja, joihin voi kokoontua esimerkiksi katselemaan televisiota. Kohteessa on myös iso lasitettu kesäterassi.

Hankkeen hyödyt ja opit

Kuopiolaiset ikäihmiset saavat nyt lisää laadukkaita asuntoja, joihin pystytään tuomaan tarvittavat palvelut ja hoiva. Tehostetun palveluasumisen asunnoista oli kaupungissa pulaa, joten uudet asumispaikat tulivat tarpeeseen.

Kohteen suunnittelu alkoi keväällä 2021. Niiralan Kulma kutsui suunnitteluryhmään rakennuksen käyttäjät, jotka tietävät tarvittavat toiminnallisuudet parhaiten. Palvelukeskuksen henkilökunta on kiitellyt tiloja niiden toimivuudesta ja uudenaikaisuudesta.

Käyttöönoton ajankohta ja valmistuminen

10/2023

Asuninneliöt

2765

ARA-rahoitus

On

Huoneistojen lukumäärä

58

Euroa per asuinneliö

3157 €