Huomisen talous: Nato-Suomi, Venäjän vastaus ja keskuspankkien karu herätys

Suomi ja Ruotsi suuntaavat Natoon, inflaatio jyllää ja keskuspankkien rahahanat kiristyvät. Talouden keväässä muuttujia riittää. Huomisen talous -podcastin kauden päätösjaksossa pääekonomistimme Timo Vesala avaa 6. kesäkuuta julkaistavan suhdanne-ennusteen taustoja.

Sota Ukrainassa jatkuu neljättä kuukautta, ja Suomi ja Ruotsi ovat ottaneet historiallisen askeleen kohti Nato-jäsenyyttä. Samalla hintapaineet paisuvat, ja keskuspankeilta odotetaan poikkeuksellisen rajua korjausliikettä.

Minkälainen vaikutus naapurisuhteiden romahtamisella ja Venäjän vastatoimilla on talouteen Suomessa? Entä vieläkö keskuspankit saavat villinä laukkaavan inflaation kuriin?

Huomisen talous -podcastin kevätkauden päätösjaksossa pääekonomistimme Timo Vesala arvioi ajankohtaisia talousnäkymiä ja avaa 6. kesäkuuta julkaistavan suhdanne-ennusteen taustoja. Haastattelijana Roope Huotari.

Ilmoittaudu suhdanne-ennusteen julkaisutapahtumaan täällä! (linkki)

Jakson myötä Huomisen talous -podcast jää tauolle ja palaa linjoille kesän jälkeen. Seuraa podcastia SpotifyssaApplen ja Googlen Podcastit -sovelluksissa ja SoundCloudissa, niin saat uudet jaksot ensimmäisten joukossa kuunteluun.

Kuuntele myös aiemmat jaksot: