Huomisen talous: Onko sote kunnille uhka vai uudistumisen paikka?

Suomen hallintohistorian suurin uudistus kiihdyttää vauhtiaan. Miltä näyttää tulevaisuuden kunta sote-uudistuksen jälkeen? Mika Korhosen haastattelussa Hyvinkään Johanna Luukkonen ja Vihdin Erkki Eerola.

Aluevaltuustot on valittu, hyvinvointialueet käynnistävät koneitaan ja vastuu sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisestä siirtyy pois kuntien kontolta vuodenvaihteessa. Sote-uudistus on valtava hallinnollinen harjoitus, joka muovaa kuntien rahoitusrakennetta ja tulevaisuudennäkymiä perustavanlaatuisesti.

Miten käy kuntien taloudenpidolle, kun verotulot vaihtuvat valtionosuuksiin? Huomisen talous -podcastissa asiakkuuspäällikkömme Mika Korhonen, Hyvinkään kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen ja Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola visioivat tulevaisuuden kuntaa sote-uudistuksen jälkeen. Kuuntele jakso!

Kevätkauden aikana Huomisen talous -podcast ilmestyy vuoroviikoin, joka toisen viikon tiistaina. Seuraa podcastia SpotifyssaApplen ja Googlen Podcastit -sovelluksissa ja SoundCloudissa, niin saat uudet jaksot ensimmäisten joukossa kuunteluun.

Lue myös:

Kuuntele podcastin aiemmat jaksot: