Kaikki ajankohtaiset

Talous

|

Kuntarahoitukselta euromääräinen viitelaina vuoden ensimmäisenä pohjoismaisena SSA-liikkeeseenlaskijana

Keskiviikkona 9. tammikuuta hinnoitellun viitelainan kuponkikorko on 0,125 % ja hinnoittelu 5 korkopistettä alle vastaavan koronvaihtosopimuskoron. Lainan kysyntä oli vahvaa. Merkintäkirja avattiin klo 10 Suomen aikaa ja suljettiin klo 14.00. Merkintäkirjan koko kasvoi yli 1,25 miljardiin euroon.

Suurimpia sijoittajaryhmiä olivat pankit (37 %) sekä keskuspankit ja institutionaaliset sijoittajat (36 %). Yhteensä 42 sijoittajaa osallistui järjestelyyn, josta 97% myytiin Eurooppaan ja Lähi-itään. Jopa 18 % myytiin Pohjoismaihin.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että viitelainamme sai näin hyvän vastaanoton tässä haastavassa markkinatilanteessa, sanoo Kuntarahoituksen varainhankinnan osastonjohtaja Antti Kontio.

Myös transaktioon osallistuneissa pankeissa järjestelyä pidettiin onnistuneena.

– Oli näkemyksellistä ja rohkeaa laskea liikkeeseen euromääräinen viitelaina vuoden ensimmäisenä SSA-liikkeeseenlaskijana. Korkeatasoisten sijoittajien innokas osallistuminen järjestelyyn on osoitus siitä, että Kuntarahoitusta pidetään joustavana ja johdonmukaisena liikkeeseenlaskijana, Deutsche Bankin edustaja Jonas Juel Ulrich kommentoi liikkeeseenlaskua.

Deutsche Bank osallistui järjestelyyn välittäjäpankkina.

Viitelainan tiedot
Liikkeeseenlaskun määrä: 1 miljardia euroa
Arvopäivä: 9.1.2019
Eräpäivä: 7.3.2024
Kuponkikorko: 0,125 % (kiinteä)
Hinta: 99,653 %
Tuotto: 0,193 %
Hinnoittelu vs. mid swapit: – 5 bps
Pääjärjestäjät: Citi, Deutsche Bank, J.P. Morgan, Nordea

Lisätietoja:
Antti Kontio, osastonjohtaja, varainhankinta ja yhteiskuntavastuu
puh. 050 3700 285, antti.kontio(at)kuntarahoitus.fi