Kaikki ajankohtaiset

Kuntarahoitus

|

Kuntarahoituksen monipuolisuus yllätti: Adiel Mekonen työskenteli rahoituspalveluiden johtajan työparina Job Shadow -päivässä

Kuvassa Adiel Mekonen ja Kuntarahoituksen Kirsi Räbinä

Seitsemättä kertaa järjestetyssä Job Shadow -päivässä 30 eri alan johtajaa saivat nuoren työparikseen päivän ajaksi. Nuoret ovat eri puolelta Suomea ja he ovat kaikki osallistuneet Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan. Toista vuotta Etu-Töölön lukiota käyvä Adiel Mekonen pääsi tutustumaan Kirsi Räbinän työpäivään toimistollamme.

Aamu alkoi tutustumalla Kuntarahoituksen vastuulliseen rahoitukseen vihreästä ja yhteiskunnallisesta rahoituksesta vastaavan Rami Erkkilän opastuksella.

— Oli hienoa huomata, että Kuntarahoituksessa panostetaan niin paljon ilmastonmuutoksen torjumiseen sekä yhteiskunnan kehittämiseen. Useissa yrityksissä nämä asiat ovat vain sanahelinää, Mekonen kertoo.

— Itse ilahduin siitä, että lukion opetuksessa puhutaan nykyään vastuullisuudesta. Omina kouluaikoina sanaa ei tainnut vielä olla edes olemassa. Ehkä meillä on kuitenkin vielä nuorten ansiosta toivoa, vaikka ilmastotavoitteisiin pääsy onkin hankala haaste, Räbinä sanoo.

Päivään mahtui myös palavereja, jotka sattuivat kaikki onneksi olemaan fyysisiä palavereita toimistolla Teams-palavereiden sijaan.

— Osallistuimme esimerkiksi asiakkuustiimin suunnittelupäivään sekä tiimini viikkopalaveriin, jossa käytiin läpi laina- ja leasingtiimien ajankohtaisia asioita, Räbinä kertoo.

— Lounaalla seuraamme liittyi Heli Kärki, jolta sain kuulla Treasuryn sijoitustoiminnasta sekä siitä, miten Kuntarahoitus hankkii varansa kansainväliltä pääomamarkkinoilta. Kuntarahoituksen toiminnan monipuolisuus yllätti täysin, se ei olekaan pelkkää rahan lainaamista kunnille, sanoo Mekonen.

Kirsi Räbinä vastaa työssään Kuntarahoituksen rahoituspalveluista, eli kaikkiin rahoitustuotteisiin sekä digitaalisiin palveluihin liittyvistä prosesseista, asiakaspalvelusta ja kehityksestä. Toimenkuvaan kuuluu suuressa roolissa henkilöstöjohtaminen sekä tiimin työtyytyväisyydestä huolehtiminen.

— Isosta tiimistä ja useasta tuotteesta ja palvelusta vastaaminen vaikuttaa mielestäni haasteelliselta tehtävältä, sanoo Mekonen.

— Minullakin on sama tunne, että sumplittavaa riittää ja aina on monta palloa yhtä aikaa ilmassa. Tylsää päivää ei ainakaan ole tähän mennessä ollut, Räbinä hymyilee.

Mekonen on ollut aina kiinnostunut yrittäjyydestä ja valitsi lukionsa juuri yrittäjyyskurssien monipuolisuuden takia.

— Kursseja Etu-Töölön lukiossa oli toistakymmentä erilaista, joista valitsin tämän Vuosi yrittäjänä -kurssin. Sen kautta pääsin osallistumaan Job Shadow -päivään. Osallistuimme aiemmin Cool Candy -suklaayrityksellämme Uskalla yrittää -kilpailuun, ja kokemus oli opettavainen. Yrittäjyys voi olla stressaavaa, ja siinä tulee huomioida todella laajasti eri asioita, mikä sai harkitsemaan myös muita uravaihtoehtoja.

Lukion jälkeen Mekonen suunnittelee käyvänsä armeijan ja haaveilee ensihoitajan työstä.

— Viime aikoina olen ollut enemmän ja enemmän kiinnostunut ensihoitajan työstä. Haluaisin, että tuleva työni on liikkuvaa.

Adiel Mekonen

  • Opiskelee toista vuotta Etu-Töölön lukiossa
  • Asuu Helsingin Alppikylässä
  • Harrastaa yleisurheilua: juoksua, kiekonheittoa ja kuulantyöntöä

Nuorten osaamisen tukeminen ja syrjäytymisen estäminen ovat tärkeä osa Kuntarahoituksen yhteiskuntavastuuta. Kuntarahoitus onNuori Yrittäjyys ry:nyhteistyökumppani, minkä lisäksi tuemme myös Talous ja Nuoret TATinYrityskylä-toimintaa.

Teksti ja kuva: Jenni Heikkilä