23.01.2012

Standard & Poor's vahvisti Kuntarahoituksen pitkäaikaisen varainhankinnan parhaan AAA-luottoluokituksen mutta Suomen valtion tavoin negatiivisilla näkymillä

Liittyen Standard & Poor’sin (S&P) joulukuussa 2011 tekemään päätökseen asettaa Suomen ja 14 muun euroalueeseen kuuluvan valtion luottoluokituksen tarkkailuun mahdollisin negatiivisin seurauksin myös Kuntarahoituksen pitkäaikaisen varainhankinnan AAA-luottoluokitus asetettiin tarkkailuun. Syynä tähän oli Suomen valtion ja suomalaisen kuntasektorin läheinen yhteys. S&P:n luottoluokitusperiaatteiden mukaan Kuntarahoituksella julkisen sektorin toimijana ei voi olla valtiota parempaa luottoluokitusta.

S&P vahvisti 13.1.2012 parhaan mahdollisen AAA-luottoluokituksen Suomen valtion pitkäaikaiselle (negatiiviset näkymät) ja A-1 lyhytaikaiselle varainhankinnalle.  Vastaavasti 20.1.2012 S&P vahvisti parhaan mahdollisen AAA-luottoluokituksen (negatiiviset näkymät) Kuntarahoituksen pitkäaikaiselle varainhankinnalle ja A-1 lyhytaikaiselle varainhankinnalle.

”S&P:n päätös oli odotettu, ja se parantaa Kuntarahoituksen asemaa yhä entisestään kansainvälisillä pääomamarkkinoilla. Useiden julkaistujen rating-päätösten jälkeen markkinoilla on yhä pienempi määrä parhaimman mahdollisen AAA-luokituksen liikkeeseenlaskijoita, mikä selkeästi vahvistaa yhtiön kykyä huolehtia asiakkaidensa rahoituksen saatavuudesta kaikissa olosuhteissa”, toteaa Kuntarahoituksen toimitusjohtaja Pekka Averio.

Lisätietoja:

Kuntarahoitus Oyj

toimitusjohtaja Pekka Averio, puh 0500 406 856
varatoimitusjohtaja Esa Kallio, puh 050 3377953