Varainhankinta

Kuntarahoitus hankkii asiakkaidensa lainoitukseen tarvitut varat kansainvälisiltä rahoitusmarkkinoilta.

Kuntarahoituksen varainhankinta on erittäin tehokasta. Tähän vaikuttavat pitkäjänteinen työ kansainvälisillä pääomamarkkinoilla, hyvät sijoittajasuhteet ja vahva luottoluokitus.

Kuntarahoituksella on samat pitkäaikaisen varainhankinnan luottoluokitukset kuin Suomen valtiolla eli Moody’sin Aa1 ja Standard & Poor’sin AA+.  Vahva luottoluokitus tekee sijoitusinstrumenteistamme haluttuja niin yksityishenkilöiden kuin instituutioiden keskuudessa.

Kuntarahoituksen varainhankintastrategia perustuu aktiiviseen läsnäoloon kansainvälisillä pääomamarkkinoilla sekä varainhankinnan hajauttamiseen eri markkinoille ja erilaisiin varainhankinnan instrumentteihin.

Valtaosa varainhankintatransaktioistamme tehdään vakioituina liikkeeseenlaskuina velkaohjelmien alla. Velkaohjelmat takaavat laajan sijoittajakysynnän. Niiden avulla Kuntarahoitus pystyy myös reagoimaan nopeasti ja hyödyntämään markkinoiden suomat mahdollisuudet joustavana lainanottajana.

Kuntarahoituksen laaja yhteistyökumppanien verkosto kattaa koko maailman. Valtaosa kansainvälisestä varainhankinnasta on valuuttamääräistä mutta konservatiivisen riskienhallintapolitiikan mukaan valuuttakurssiriskiltä suojaudutaan valuutan- ja koronvaihtosopimuksin.

Kuntarahoitus ei tällä hetkellä tee liikkeeseenlaskuja kotimaisen velkaohjelman alla.

Kuntarahoitus hankkii asiakkaidensa lainoitukseen tarvitut varat kansainvälisiltä rahoitusmarkkinoilta.