20.01.2015 - 12.49

Moody’s: Kuntarahoitus hyötyy kuntasektorin muutoksista

Luottoluokittaja Moody’s arvioi Kuntarahoituksen hyötyvän Suomen kuntasektorilla parhaillaan menossa olevista muutosprosesseista.

19.1. julkaistussa Moody’sin kommentissa todetaan, että vuodenvaiheessa toteutuneet kuntien pakkoliitokset ennakoivat kuntasektorin keskittymiskehityksen jatkumista. Lavian yhdistäminen Poriin ja Tarvasjoen liittäminen Lietoon ovat ensimmäiset vastoin kuntien tahtoa tehdyt kuntaliitokset. Moody’s uskoo pienten kuntien yhdistymisen vähentävän Kuntarahoituksen liiketoiminnan riskiä.

Joulukuussa Moody’s otti kantaa kuntalakiehdotukseen, jonka se arvioi vahvistavan Kuntarahoituksen luottokelpoisuutta. Uusi kuntalakiehdotus korostaa kuntatalouden tasapainoa ja antaa kunnille entistä tiukemman velvoitteen kattaa budjettialijäämänsä.   

Kuntarahoitus on Suomen kunta-alan ylivoimaisesti suurin rahoittaja.

Moody’sin pitkäaikainen luottoluokitus Kuntarahoitukselle on korkein mahdollinen eli Aaa. Luokituksen näkymiä Moody’s pitää vakaina.

Asiasanat: 
Luottoluokitus