28.09.2016 - 10.35

Suomen ensimmäinen vihreä bondi oli menestys

Kuntarahoituksen ja koko Suomen ensimmäinen vihreä joukkovelkakirjalaina, 500 miljoonan Yhdysvaltain dollarin bondi sai markkinoilla erinomaisen vastaanoton. Laina ylimerkittiin muutamissa tunneissa.

– Hakeutuminen vihreiden bondien markkinoille on Kuntarahoitukselle strateginen päätös. Halusimme tuoda pääomamarkkinoille uuden tuotteen ja entisestään kasvattaa sijoittajakuntaamme. Lähes 50 merkitsijän joukossa oli monta meille täysin uutta sijoittajaa. Kysyntä osoittaa, että sijoittajat haluavat entistä tarkemmin tietää, mitä heidän sijoituksillaan saadaan aikaiseksi, sanoo Kuntarahoituksen varatoimitusjohtaja Esa Kallio.

– Kuntarahoituksen lainakannassa on valtavasti potentiaalia ympäristöinvestointien osalta. Ensimmäisen vihreän bondin liikkeeseenlaskun onnistuminen toimii hyvänä perustana tuleville transaktioille. Tarkoituksena on jatkossa laskea säännöllisesti liikkeeseen vihreitä bondeja, Kallio jatkaa.

Lainan pääjärjestäjiä olivat Bank of America Merrill Lynch, Credit Agricole, HSBC ja SEB.

Edelläkävijä Suomessa

Kuntarahoitus on Suomen ensimmäinen vihreän bondin liikkeeseenlaskija. Yhtiö on tarjonnut asiakkailleen vihreää rahoitusta keväästä 2016 alkaen. Vihreää rahoitusta voidaan myöntää investointihankkeeseen, jossa syntyy selkeitä ja mitattavia ympäristölle hyödyllisiä vaikutuksia. Vihreän rahoituksen portfoliossa on tällä hetkellä hankkeita 400 miljoonan euron arvosta, ja lisää rahoitushakemuksia on tulossa käsittelyyn.

Vihreää rahoitusta saavat hankkeet valitsee ulkopuolisista asiantuntijoista koostuva arviointiryhmä. Rahoitettujen hankkeiden on täytettävä Kuntarahoituksen vihreän rahoituksen viitekehyksen kriteerit.

– Haluamme osaltamme lisätä suomalaisen kuntasektorin ympäristötietoisuutta. Vihreän rahoituksen piiriin hyväksytyt hankkeet saavat rahoitusta hieman muita edullisemmin. Haluamme tällä tukea kuntia ilmastotavoitteidensa saavuttamisessa ja rohkaista koko kuntasektoria tekemään ympäristöystävällisiä valintoja investoinneissaan, Esa Kallio sanoo.

Tietoja transaktiosta

Ensimmäinen suomalainen vihreä bondi hinnoiteltiin 27.9.2016 ja sen arvopäivä on 4.10.2016. 5-vuotinen bondi hinnoiteltiin 33 korkopistettä yli vastaavan dollarimääräisen viisivuotisen koronvaihtosopimuskoron. Sijoittajille maksettava kiinteä korko on 1,375 % ja hinta 99,495 %. Sijoittajakysyntä oli alusta alkaen vahvaa ja lainakirjat ylimerkittiin selvästi ennen niiden sulkemista tiistai-iltapäivänä 27.9.

Lainan sijoittajakunta jakautui maantieteellisesti laajalle. Eurooppalaisten sijoittajien (pois lukien Pohjoismaat) osuus oli 42 prosenttia, amerikkalaisten 29, pohjoismaisten 22 ja aasialaisten 7 prosenttia.

Lisätietoja:

Esa Kallio, varatoimitusjohtaja, pääomamarkkinat
Puh. 050 3377 953

Jukka Helminen, johtaja, rahoitus
Puh. 050 5987 615